in ,

KRITIKE na račun neprofesionalnega odnosa RED BULLA: “Super neorganizirani”

Ekipa Red Bull si je v zadnjih mesecih vneto prizadevala za zamrznitev nadaljnjega razvoja aktualnih pogonskih enot od leta 2022 naprej.

To jim bo sedaj omogočilo, da nadaljujejo s svoji trenutnimi motorji proizvajalca in partnerja Honde, ki se po koncu letošnje sezone poslavlja iz Formule 1. Po mnenju Christijana Albersa pa to pomeni tudi veliko tveganje.

V podcastu Formule 1 nizozemskih kolegov iz De Telegraaf, se je Albers vprašal, ali je Red Bull ravnal pametno, da je stavil na ta korak. “Kaj pa če Honda prihodnje leto ne bo imela dobrega motorja? Potem ima Red Bull resno težavo, saj motorja sami ne morejo razviti vse do leta 2025.” Takrat namreč nastopi novi pravilnik motorjev in Red Bull je že namignil, da bi lahko novo generacijo motorjev razvil in izdelal tudi sam.

Nekdanji dirkač Formule 1 Christijan Albers meni, da je bil Red Bull v izsiljevanju zamrznitve motorjev zelo neprofesionalen, glede organizacije v ekipi pa je dejal, da so super neorganizirani.

Izbira vrnitve k Renaultu bi bila morda varnejša, toda Red Bullu to sploh ni bilo všeč, kot je bilo razvidno iz njihovih resnih in manj resnih groženj, da bodo zapustili Formulo 1 in to z obema ekipama. Albersu se zdi tak odnos zelo neprofesionalen. “Vse v tej ekipi mora biti kul, ekscentrično in bleščeče. Če pa jih pogledate od daleč, so super neorganizirani. Nič proti Maxu Verstappnu, so pa druge ekipe v smislu komunikacije veliko bolj profesionalne,” zaključi nekdanji dirkač Formule 1.         

DIRIYAH ePrix, 2. dirka: Sam BIRD zmagovalec pod RDEČO zastavo

V SILVERSTONU previdno optimistični glede GLEDALCEV na tribunah