in

PORSCHE ostaja zvest FORMULI E

Po odhodu Audija in BMW-ja iz serije električnih enosedov so pod pritiskom tudi ostali proizvajalci. Pri Porscheju so izrazili namero, da ostanejo del Formule E.

Ko sta Audi in BMW pred časom nenadoma odločila, da zapustita prvenstvo Formula E, se je zdelo, da je serija tik pred propadom, a zaveza, ki so jo dali pri Porscheju daje upanje, da bomo žvižgajoče dirkalnike gledali tudi v prihodnje. Tekmovanje bo v letošnji sezoni prvič uradno izpeljano tudi kot svetovno prvenstvo.

“Sprašujete me, kaj izstopi pomenijo za nas? Mi gremo svojo pot,” je na vprašanje o nadaljevanju v Formuli E odgovoril Carlo Wiggers, odgovoren za odnose s poslovnimi partnerji pri Porsche Motorsport: “Drugo sezono smo zraven in nimamo nobenih namenov zapustiti tekmovanja. Želimo biti zraven, saj je to okolje, ki nam ustreza.”

Pascal Wehrlein je osvojil točke na obeh dirkah v Savdski Arabiji.

Wiggers tudi ne vidi težav v tem, če se kateri od proizvajalcev poslovi: “Vedno je težko izgubiti katerega od sodelujočih, a proizvajalci prihajajo in odhajajo, še posebej v tako mladem tekmovanju, kot je Formula E. Navsezadnje je tole šele sedma sezona. Verjamem, da je Formula E šele v zgodnji fazi rasti, pa je že zdaj izjemno konkurenčno okolje. “

Porsche v letošnji sezoni v Formuli E nastopa s Pascalom Wehrleinom in Andreem Lottererjem, za prve točke pa je v Savdski Arabiji poskrbel Wehrlein, ki je bil na prvi dirki peti, na drugi pa deseti.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

QUARTARARO se boji prehitevanj z YAMAHO

Testiranja BAHRAJN – 3. dan: Najhitrejši VERSTAPPEN, MERCEDES zaostaja, VETTEL ponovno s težavami