in ,

NISSAN Patrol Nismo je presenetljivi novi član družine NISMO

Pri Nissanu so družino Nismo razširili s presenetljivim novim članom.

Novinca so javnosti predstavili na spletnem dogodku, ki so ga organizirali na Expo 2020 Dubai, gre pa za model Patrol Nismo, ki je ekskluzivno namenjen kupcem na Bližnjem vzhodu. Poganja ga 5,6-litrski atmosferski V8-motor največje moči 315 kW (428 KM), vozniku pa je na voljo tudi maksimalnih 560 Nm navora.

Med električnimi pomagali omenimo napredni sistem zaviranja v sili, ki zna prepoznati tudi pešce, sistem za preprečevanje frontalnih trkov, samodejno preklapljanje med zasenčenimi in dolgimi lučmi in pametno vzvrano ogledalo. Pri Nissanu so poskrbeli še za Blisteinove blažilnike, ki omogočajo boljšo vodljivost.

Največje spremembe so na sami zunanjosti, ki je dobila nekaj športnih dodatkov, kot so velik sprednji odbijač, difuzor na zadku z zavorno lučjo v slogu dirkalnikov Formule 1, športne zaključke izpušne cevi in 22-palčna lita platišča.

V notranjosti za razvajanje voznika in potnikov skrbita usnje in alkantara, za maksimalno udobje pa so pri Nissanu poskrbeli še z izboljšavami klimatske naprave in dodatno zvočno izolacijo potniške kabine.

Nissan Patrol Nismo je nastal tudi v čast 70-te obletnice modela Patrol, v Združenih arabskih emiratih pa bo zanj potrebno odšteti 385.000 dirhamov, kar je približno 90 tisoč evrov.

Galerija: Nissan Patrol Nismo

Lewis HAMILTON si je mislil: Ni ŠANS, da to ZMAGAMO

IMOLA tudi letos brez GLEDALCEV