in ,

ALPHATAURI z novostmi v IMOLI, PORTIMAU in BARCELONI

Ekipa AlphaTauri je nevaren igralec v boju za visoko uvrstitev ali celo za tretje mesto letošnjega prvenstva Formule 1.

Foto: HB Press

Njihov letošnji dirkalnik AT02 je veliki korak naprej v primerjavi s predhodnikom iz sezone 2020, povrhu pa imajo s Pierrom Gaslyem in Yukijem Tsunodo dva zelo nadarjena dirkača.

In druga ekipa Red Bulla že za naslednjo dirko načrtuje izboljšave. “Nekaj novih stvari bomo pripeljali v Imolo, Portugalsko in Španijo. To bomo počeli postopoma. Toda, ko pridemo v Barcelono, bi morali narediti lep korak naprej,” je v pogovoru s kolegi iz Motorsport.com povedal Jody Egginton. Dirka v Španiji je četrta po vrsti v letošnjem prvenstvu.

AlphaTauri je letos nevaren igralec za najvišje mesto sredine polja, kjer so ekipe McLaren, Ferrari, Alpine, Alfa Romeo in Aston Martin – Foto: HB Press

AlphaTauri je tačas na petem mestu konstruktorskega prvenstva. Novinec Yuki Tsunoda je zelo dobro opravil svoj prvenec Formule 1 in v Bahrajnu osvojil dve točki. Pierre Gasly je s petim štartnim mesto po odličnih kvalifikacijah imel zelo dobro izhodišče na nedeljski dirki, toda trčenje z Ricciardom v uvodni fazi dirke mu je onemogočilo, da se poteguje za točke.

Tudi Hondin motor je naredil veliki korak naprej. Japonci se bodo po koncu letošnje sezone poslovili iz Formule 1, toda v zimskem premoru so naredili vse, da so na začetku sezone predstavili zmogljivo in zelo konkurenčno pogonsko enoto. Razlika do Mercedesa se je zelo zmanjšala, če že ne izničila in to je dobro za AlphaTauri, ki se mora boriti z ekipama, kot sta McLaren in Aston Martin, ki imata obe Mercedesove motorje.              

RICCIARDO: Vsi želimo boljše DIRKANJE v nedeljo

FERRARI zaskrbljen nad sezono: Čez TRI DIRKE bomo vedeli, kje smo