in ,

HAMILTON ima odlične VOHUNSKE sposobnosti

Pred začetkom zimskih testiranj v Bahrajnu so se dirkači pripravljali na tradicionalno skupinsko fotografijo. V nasprotju s preteklimi leti, so bili letos na ciljni ravnini postavljeni tudi dirkalniki.

Foto: HB Press

Seveda je bila to idealna priložnost za dirkače, da vržejo oko na dirkalnik tekmecev. To sta kar najbolje izkoristila tudi dirkača Mercedesa Lewis Hamilton in Valtteri Bottas, ki sta se posvetila glavnemu konkurentu, to je Red Bullu, zelo podrobno pa sta si ogledala zadek RB16B.

Za Hamiltona to početje ni novo, kajti aktualni prvak pogosto vrže oko na zanimive detajle tekmecev. V preteklosti je bil znan po tem Michael Schumacher, ki je v Parc Fermeju podrobno preučeval dirkalnike tekmecev. Lewis Hamilton je prav tako perfekcionist in svojega “vohunjenja”  ne omejuje le na Parc Ferme, kot je zapisal v svoji anekdoti Philipp Brädle, nekdanji član Mercedesove ekipe. “Hamilton je odličen vohun,” je Brädle povedal v svoji analizi za Servus TV.

Dirkači so z videnim pri tekmecih še kako pomemben in dragocen vir informacija za svoje inženirje, ki teh možnosti, da se lahko dirkalniku približajo, seveda nimajo – Foto: HB Press

Vse si podrobno ogleda. Na primer, bil je prizor pred odrom za zmagovalce, kjer so se v posebni sobi osvežili s pijačo. Opazil je drugi dirkaški kombinezon, ki je imel manj kablov. Seveda gre tukaj za prihranek na teži. V Formuli 1 šteje vsak detajl,” tako Brädle o zavzetem početju sedemkratnega svetovnega prvaka izven dirkalnika.

Michael Schumacher, oče Micka Schumacherja, ki si podrobno ogleduje dirkalnik Mercedesa, je bil znan po tem, da je natančno preučeval dirkalnike tekmecev – Foto: HB Press

Hamilton tega ni počel zaradi osebnega interesa ali pa zaradi tega, da bi nekoliko razjezil tekmece, saj lahko vidimo, da dirkači konkurenčnih ekip drug drugemu gledajo njihova delovna orodja. Redko si lahko člani ekip podrobneje ogledajo dirkalnike drugih moštev. Dirkači so pri Parc Ferme v tem pogledu izjema, zaradi česar so zelo pomemben in dragocen vir informacij in včasih ekipe z njimi naredijo več, kot si ljudje pogosto mislijo.           

FERRARI zaskrbljen nad sezono: Čez TRI DIRKE bomo vedeli, kje smo

Vedeli smo, da dirkalnik ne bo DOBER, zakaj bi torej zapravljali DENAR