in

RICCIARDO: Vsi želimo boljše DIRKANJE v nedeljo

Dirkališče Albert Park Circuit v Melbournu bo deležno obsežne prenove. Spremenili bodo več zavojev, s čimer naj bi čas kroga steze postal hitrejši za pet sekund.

Foto: HB Press

Daniel Ricciardo, dirkač ekipe McLaren, je bil eden izmed dirkačev, ki so ga organizatorji prosili za predloge o spremembah steze, kar je Avstralca zelo razveselilo.

Albert Park bo prvič v svoji 25-letni zgodovini obnovljen. V tem pogledu bodo spremenili sedem zavojev. V ta namen so organizatorji dirke zaprosili številne dirkače za njihova mnenja, vključno z domačinom Danielom Ricciardom. “To me je razveselilo,” je za uradno spletno stran Formule 1 povedal dirkač McLarna. “Dovolili so nam svoje misli in prispevke. Ne bodo vsi mislili enako o vsem, toda vsi se strinjamo, da želimo v nedeljo izboljšati dirkanje.

Steza Albert Park v Melbournu je pravkar deležna obsežne obnove, ki naj bi bila končana do novembrske dirke.

Ricciardo nadaljuje: “To sem imel v mislih, ko sem dal svoj prispevek. Širitev zavojev, več ravnin, to je bila prioriteta. Prepričan sem, da bo dobro. Obstaja nekaj hitrih zavojev, ki so precej ozki. Zato je tam težko prehitevati, toda z ustvarjanjem več prostora, se bo zagotovilo več priložnosti za prehitevanje ali spremembo dirkaške linije, da uideš iz umazanega zraka za tekmecem. Menim, da bo to resnično pomagalo.”              

SZAFNAUER: Zdi se, kot da so se nad SEBASTIANA zgrnile vse težave

ALPHATAURI z novostmi v IMOLI, PORTIMAU in BARCELONI