in ,

SZAFNAUER: Zdi se, kot da so se nad SEBASTIANA zgrnile vse težave

Za Sebastiana Vettla je bila premierna dirka za svojo novo ekipo Aston Martin za hitro pozabo. Že na kvalifikacijah je dobil kazen pribitka mesta, zaradi česar je moral dirko pričeti iz začelja.

Foto: HB Press

Na dirki je bil namreč kaznovan zaradi trčenja z Estebanom Oconom, kar mu je odvzelo vse možnosti, da bi dirko vendarle končal med dobitniki točk. Kljub temu pa v ekipi še vedno ohranjajo upanje v Vettla.

Če pogledate pozitivne stvari, je moral dirko pričeti iz začelja in kljub temu se je vozil nekaj časa med deseterico,” je v pogovoru za uradno spletno stran Formule 1 povedal Otmar Szafnauer, šef ekipe Aston Martin, ki priznava, da ne ve, kako se je Vettel počutil po prvi dirki sezone v Bahrajnu. “Moral sem oditi prej iz sestanka, tako da nisem dobil njegovih povratnih informacij, toda izza komandnega pulta sem videl, da njegovi časi krogov niso bili veliko izpod Lancea Strolla.

Otmar Szafnauer, šef ekipe Aston Martin, poudarja, da se zdi, kot da so se nad Vetlla zgrnile vse težave, vendar je prepričan, da bodo le-te skupaj s Sebastianom rešili.

Položaj na stezi pa je pomenil, da Vettel nikoli ni mogel zares stopiti v ritem. Po mnenju Szafnauerja je še prezgodaj trditi, da Vettel ni v formi. “Še vedno smo v zelo zgodnji fazi sezone. V času zimskih testiranj ni mogel narediti veliko krogov, poleg tega si je moral dirkalnik deliti z Lanceom in v pogledu težav, ki smo jih imeli, se je zdelo, da so se nad Seba zgrnile prav vse težave. Dirkalnik, ki ga ima sedaj, je povsem drugačen od tega, kar je bil vajen.

Edini pravi krog, ko je lahko Vettel na polno pritisnil v svojem zelenem dirkalniku, je bil na kvalifikacijah. Vendar je ta krog pokvaril Nikita Mazepin, ki se je zavrtel v prvem zavoju, pred tem pa v ogrevalnem krogu prehitel številne dirkalnike, za kar si je zaslužil mnoge kritike. “To je bil edini trenutek, ko se je v dirkalniku zares dobro počutil. Prepričan sem, da lahko s Sebom vse uredimo,” še zaključi Szafnauer.

Ekipa ROSBERGA premagala ekipo HAMILTONA na prvi dirki EXTREME E

RICCIARDO: Vsi želimo boljše DIRKANJE v nedeljo