in

FORMULA 1 začela pogovore s TURČIJO, da tudi letos gosti DIRKO

Letošnji koledar dirk Formule 1 bo morda ponovno spremenjen. Potem ko sta se v letošnji sezoni ponovno pridružila Imola in Portimao (namesto Vietnama in Kitajske), vse kaže na še eno odpoved dirke.

Očitno se bodo v Montrealu tudi letos prižgale rdeče luči za dirko Formule 1 - Foto: HB Press

Kot smo že poročali, je dirka za VN Kanade v Montrealu, ki bo na sporedu 13. junija, zaradi ukrepov zvezne vlade v pogledu koronavirusa, pod velikim vprašajem. V tem trenutku je zelo negotovo, da bo Formula 1 tudi letos gostovala v Kanadi.

Kajti če bo prireditev v Montrealu v načrtovanem terminu odpovedana, je zelo majhna verjetnost, da bi jo lahko videli v poznejšem času. Tako poroča relativno novi račun na twitterju F1 Paddock Employee. Po navedbah tega vira veljaki Formule 1 začenjajo dvomiti, ali bo lahko tudi letos sploh mogoče izvesti dirko v Kanadi zaradi omejitev Covida-19. Poleg tega aktualni koledar ne dopušča dirke v Montrealu v poznejšem terminu.

Poleg Istanbula v igri še Mugello, Hockenheim in Nürburgring

V ta namen naj bi Formula 1 že bila v stiku s predstavniki dirkališča Istanbul Park Circuit v Turčiji ter še z nekaterimi drugimi dirkališči, ki imajo FIA certifikat prve stopnje. Na primer Mugello, Hockenheim ali Nürburgring. Toda Liberty Media naj bi se zavzemala za Turčijo zaradi logističnih razlogov. Kajti teden dni pred Kanado je na sporedu dirka v Azerbajdžanu, dva tedna za njo pa mora karavana Formule 1 potovati v Francijo. Kmalu se pričakuje več informacij o tem, ali bo dirka za VN Kanade potekala ali ne.        

Vedeli smo, da dirkalnik ne bo DOBER, zakaj bi torej zapravljali DENAR

RED BULL nova priložnost za PEREZA: “Če zdaj ne bo šlo, ne bo nikoli več”