in ,

ASTON MARTIN si je kot primer za izboljšanje vzel MERCEDES

Za Aston Martin začetek letošnje sezone ni potekal po načrtih. Britanska ekipa je z novimi pravili veliko izgubila, vendar so pripravljeni na boj, da se vrnejo v ospredje.

Foto: HB Press

V zadnjih letih smo lahko v ospredju polja Formule 1 vedno našli Force Indio ali Racing Point. V letih 2016, 2017 in 2020 je ekipa končala celo na lepem četrtem mestu konstruktorskega prvenstva.

Letos pa ima ekipa z imenom Aston Martin več težav. In te težave povzročajo predvsem nova pravila, kjer se zdi, da imajo veliki vpliv na ekipe, ki pri dirkalniku stavijo na nižji naklon oziroma tako imenovani low-rake. Otmar Szafnauer je bil že nezadovoljen s potekom sprejemanja teh pravil, saj pravi, da se o njih uradno ni glasovalo, a kljub temu se šef ekipe Aston Martin ne predaja in vidi priložnosti za doseganje dobrih rezultatov v letošnji sezoni.

Otmar Szafnauer, šef ekipe Aston Martin, si je kot primer za izboljšanje vzel Mercedes in upa, da bodo še letos sposobni doseči odmevne rezultate.

Absolutno moramo preučiti, kakšne čase lahko opravi Mercedes. Imamo enak motor, menjalnik in zadnje vzmetenje. Torej če so v stanju voziti takšne čase krogov, potem bi morali biti sposobni, da pridemo blizu,” je jasno povedal šef ekipe Aston Martin kolegom iz Motorsport.com.

Vprašanje pa je, kdaj naj se ekipa začne osredotočati na leto 2022? “Če bi vedel, bi povedal. A žal tega še ne vem. Kompromis, ki ga moramo narediti, je ta, koliko lahko letos pridobimo na račun prihodnjega leta. To je izredno težko napovedati, zato trenutno nadaljujemo z vzporednim razvojem,” še zaključi Szafnauer.   

Daniel RICCIARDO o tem, zakaj je zamenjal RENAULT za McLAREN

Jack MILLER: Z dirke v KATARJU na OPERACIJSKO MIZO