in

Daniel RICCIARDO o tem, zakaj je zamenjal RENAULT za McLAREN

Avstralcu je pri Red Bullu šlo dobro ob Maxu Verstappnu, imel je možnost za podaljšanje pogodbe, a se je odločil za prestop v Renault.

Foto: HB Press

Že tekom lanske sezone je bilo jasno, da bo mož iz Pertha še enkrat zamenjal sredino. To je bila še ena v nizu težkih odločitev za Ricciarda, ki se je po dveh letih pri Renaultu odločil za odhod v McLaren, pa čeprav so bili pri francoski ekipi precej nejevoljni zaradi njegovega odhoda.

Prva sezona pri Renaultu zanj ni bila ravno briljantna, saj je Avstralec v skupnem seštevku dirkačev končal šele na devetem mestu z vsega 54 osvojenimi točkami. Naslednje leto je bilo bolj uspešno, saj je Ricciardo napredoval do petega mesta med dirkači, a takrat je že bilo jasno, da si je našel novega delodajalca.

Daniel Ricciardo je na prvi dirki za novega delodajalca osvojil sedmo mesto. – Foto: HB Press

Ko je Ricciardo podpisal pogodbo z McLarnom, je dejal, da ima podobne občutke kot pri podpisu pogodbe z Renaultom: »Pri McLarnu so uspeli pustiti za sabo obdobje, v katerem niso dosegali uspehov in zgraditi zelo konkurenčno ekipo. Imam občutek, da se bo v naslednjih letih vse poklopilo in upam, da bom lahko prispeval kamenček v mozaik te uspešne zgodbe.«

»Mislim, da je McLaren moštvo, ki je v vzponu. Seveda nikoli ne veš, kako se bodo stvari razpletle skozi leto, a trenutno sem zelo zadovoljen s stanjem v moštvu. Vzdušje je precej sproščeno, kar mi ustreza,« je povedal Ricciardo, ki je prvo dirko končal na sedmem mestu.

FIA bo pri pregledih STROŽJA: Vsak vikend nekaj dirkalnikov pod DROBNOGLEDOM

ASTON MARTIN si je kot primer za izboljšanje vzel MERCEDES