in ,

RED BULL ne izključuje, da leta 2022 PEREZA zamenja s TSUNODO

Japonski novinec Formule 1 Yuki Tsunoda je v padocku mnoge navdušil z izjemnim debije na uvodni dirki sezone VN Bahrajna.

Foto: HB Press

In Red Bull ne izključuje, da bi lahko po koncu sezone letošnji novinec Yuki Tsunoda v prvi ekipi zamenjal Sergia Pereza, kot je dejal Helmut Marko za kolege iz Formula1news.co.uk.

20-letnik v letošnji sezoni dirka za ekipo AlphaTauri in Japonec je mnoge v paddocku navdušil z izjemnim prvencem na VN Bahrajna. Dirko je končal na devetem mestu, potem ko je imel težke kvalifikacije in je na začetku dirke izgubil nekaj mest. Po premierni dirki Formule 1 je Marko pohvalil Tsunodo, a je dejal, da ne želi, da mu opečejo njegova krila. “Z Yukijem imamo neverjeten diamant,” tako Marko. “Nočemo mu opeči njegovih kril. Preučili bomo njegov napredek in se nato pravočasno odločili. Način, kako to počne, način kako upravlja dirkalnik, je fantastičen. Je tudi karizmatična oseba. Veseli smo, da ga imamo.

Ali bo Sergio Perez v Red Bullu ostal le v letošnji sezoni? Kajti Helmut Marko ne izključuje, da bi ga lahko v prihodnjem letu zamenjali z mladim Japoncem Yukijem Tsunodo – Foto: HB Press

Na vprašanje, ali bi ga lahko konec leta privedli v prvo ekipo kot zamenjavo za Pereza, je Avstrijec odgovoril. “Bomo videli.” Ob tem pa je še poudaril, da je pred nami še v tej sezoni 22 dirk. “Videli bomo, kako se bo razvil.Perez, ki ga je Red Bull angažiral namesto Alexa Albona, je na kvalifikacijah dosegel enajsto mesto, zaradi napake z elektriko v ogrevalnem krogu pa je dirko pričel iz boksov. Vendar si je Mehičan tekom dirko opomogel in ciljno črto prečkal kot peti.                        

FORMULA 1 z ekipami dosegla finančni dogovor glede SPRITERSKIH DIRK

FIA bo pri pregledih STROŽJA: Vsak vikend nekaj dirkalnikov pod DROBNOGLEDOM