in ,

Prenovljeni MERCEDES CLS z izrazitejšim SPREDNJIM delom in novimi OPCIJAMI

Prenovljeni Mercedes CLS je dobil izrazitejšo zunanjost, ponudbo pa so razširili tudi z novo generacijo dizelskih blagih hibridov.

Mercedesov limuzinsko-kupejevski predstavnik je dobil novo masko hladilnika in nov sprednji odbijač, na zadku pa so spremembe bolj diskretnega značaja. Nova je tudi paleta platišč in barv zunanjosti.

V notranjosti so spremembe doletele predvsem voznikov delovni prostor, saj je glavna novost nov volanski obroč z dvojnimi tipali, ki zaznavajo položaj rok, s čimer so pri Mercedesu preprečili lažna opozorila v primeru polavtonomne vožnje, ki jo omogoča prenovljeni CLS.

Ponudbo motorjev so v Stuttgartu razširili z najnovejšimi dizelskimi predstavniki, ki jim pomaga tudi blagi hibridni sistem. Razpon moči pri dizelskih agregatih je med 194 in 330 KM, na bencinski strani je razpon med 299 in 367 KM. Vrh ponudbe predstavlja bencinsko gnan Mercedes-AMG CLS 53 4MATIC+ s 320 kW (435 KM), ki omogoča sprint z mesta do stotice v vsega 4,5 sekunde.

Možnosti za individualizacijo je ogromno. Kar 250 strokovnjakov v oddelku Mercedes-Benz Designo v Sindelfingnu lahko CLS po želji spremeni v skoraj popolnoma personificirano vozilo. Na voljo bo tudi posebna izdaja modela Mercedes-AMG, ki bo omejena na vsega 300 primerkov.

Od predstavitve prve generacije tega avtomobila leta 2004 je bilo prodanih kar 450.000 primerkov modela CLS, kupci pa ga kupujejo predvsem zaradi atraktivne oblike. Cene prenovljenega CLS še niso znane.

Galerija: Mercedes-Benz CLS

ALLISON se poslavlja s položaja TEHNIČNEGA DIREKTORJA ekipe MERCEDES!

Dan, ko je Juan Pablo MONTOYA šokiral ustroj FORMULE 1