in

ROME ePrix, I. dirka: Jean-Eric VERGNE zmagal na TURBULENTNI dirki v RIMU

Po hudi nesreči na prostem treningu se je Jean-Eric Vergne uspel zbrati in zmagati prvo od dveh dirk v italijanski prestolnici.

Voznik moštva DS Techeetah je v Rimu zmagal na tretji dirki sezone prvenstva Formule E. Dvakratnemu prvaku so na roko šle tehnične težave, s katerimi se je moral soočiti Lucas di Grassi, ki je pet minut pred koncem ostal brez pogona, kar je zmedlo Stoffla Vandoorna, ki je pri poskusu izogibanja izgubil kontrolo nad dirkalnikom in trčil v varnostno ogrado, vanj pa je trčil še njegov moštveni kolega Nyck de Vries. Dirka se je zaradi vsega naštetega končala za varnostnim avtomobilom.

S tem je Jean-Eric Vergne po 45 minutah dirkanja in dodatnem krogu postal zmagovalec rimskega ePrixa. Na drugo mesto se je po omenjenem kaosu uvrstil Sam Bird, na tretje pa njegov moštveni kolega pri Jaguarju, Mitch Evans. S tem je Bird prevzel vodstvo v skupnem seštevku, Jaguar pa je povečal prednost pred zasledovalci v seštevku ekip: »Kakšna nora dirka. Na začetku je bilo izjemno spolzko in zelo zahtevno je bilo voziti. Zdaj sem zelo zadovoljen,« je po dirki povedal Vergne.

Za Francoza je bila zmaga krona izjemno turbulentnega dne, saj se je na prvem prostem treningu zapletel v hudo nesrečo, ki jo je zakrivil Oliver Turvey, zaradi česar je Vergne izpustil drugi prosti trening, a nastopil na kvalifikacijah in osvojil peto mesto. Na koncu je dirko odpeljal brez napak in izkoristil napake dirkačev, ki so startali pred njim ter slavil zmago.

Jean-Eric Vergne je slavil na turbulentni rimski dirki Formule E.

Kot že rečeno, je v skupnem seštevku na prvem mestu trenutno Sam Bird (Jaguar) s 43 točkami pred Frijnsom (34 točk) in de Vriesom (32). Naslednja dirka v Rimu bo jutri ob 13. uri.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

LECLERC je od FERRARIJA prejel posebno darilo

Mario ANDRETTI: MICHAEL bi “zagotovo” postal SVETOVNI PRVAK