in ,

HERBERT o BOTTASU: To kar preživlja, je res GROZNO

Po besedah Johnnya Herberta ima Valtteri Bottas pri Mercedesu ključno vlogo. Finec neprestano zbira dobre točke in ne ustvarja težav znotraj ekipe Tota Wolffa.

Foto: HB Press

Po mnenju mnogih je čas Bottasa pri Mercedesu skorajda končan. Finec ne more tekmovati z moštvenim kolegom Lewisom Hamiltonom, povrhu pa George Russell že nekaj časa čaka, da bo zasedel njegov sedež.

Vendar pa Johnny Herbert Bottasa vidi kot dirkača, ki ga ekipa trenutno tudi potrebuje. “To kar preživlja je zares grozno, kajti napadajo ga iz vseh strani, kajti ljudje pravijo, da ne opravlja dobrega dela,” tako Herbert v pogovoru za kolege iz Motorsport.com. Vendar pa Herbert verjame, da je Bottas opravil nekaj dobrih dirk, vključno s številnimi zmagami in pogostimi hitrimi kvalifikacijami.

Kljub dejstvu, da Bottas pri Mercedesu preživlja grozne čase, pa Johnny Herbert meni, da je Finec idealen dirkač za ekipo srebrnih puščic.

Toda tudi v slabših dnevih on ve, kako privoziti rezultate za svojo ekipo Mercedes. To so točke za konstruktorsko prvenstvo. To delo opravlja sijajno,” tako nekdanji dirkač Formule 1. Za Herberta obstaja enostavna razlaga, da je Bottas idealen dirkač za Mercedes. “Ali povzroča težave v ekipi? Ne. Ali je to točno to, kar si želi Toto? Da. Je to, kar hoče Lewis? Da,” še zaključi Herbert.                    

ROME ePrix, II. dirka: Stoffel VANDOORNE zmagal na ČETRTI dirki SEZONE

MARKO o govorici glede zadnjega VZMETENJA: To je NEUMNOST