in ,

LECLERC v FIORANU prevozil 400 kilometrov s SF71H iz leta 2018

Charles Leclerc se je v dirkalniku Ferrari SF71H iz sezone 2018 v Fioranu pripravljal za naslednje dirke letošnje sezone, predvsem na Imolo, ki je na sporedu kot naslednja ta konec tedna.

Monačan v službi Ferrarija je prosti vikend brez dirke izkoristil, da se v dirkalniku letnika 2018 pripravi za naslednje dirke. Leclerc naj bi v Fioranu odpeljal več kot razdaljo dirko, po navedbah ekipe skoraj 400 kilometrov.

Prav tako prisotna sta bila tudi Ferrarijeva mladinca Marcus Armstrong in Robert Schwartzman, ki pa sta odpeljala manjšo razdaljo, skupaj sta dobila namreč toliko časa na Ferrarijevi domači stezi, kot ga je dobil Leclerc sam. Naslednja dirka je ta konec tedna in sicer VN Emilije Romanje na legendarni stezi v Imoli in največji poudarek treninga oziroma testa Leclerca je bil ravno za to prireditev.

Leclerc je še izdal, da se veseli tudi domače dirke v Monaku, kjer naj bi bili prisotni tudi gledalci, čeprav v omejenem številu. Po navedbah časnika Gazzetta dello Sport prireditelji načrtujejo 40-odstotono zasedbo tribun, poleg tega pa naj bi Leclerc dobil po njem imenovano tribuno.

Charles Leclerc se je v Fioranu pripravljal na naslednje dirke, predvsem Imolo in v ta namen je na domači Ferrarijevi stezi v Fioranu odpeljal skoraj 400 kilometrov.

Ta tribuna naj bi se nahajala ob izhodu zavoja Tabac na desni strani steze, s pogledom na pristanišče in šikano pri kopališču. Tribuna sprejme okrog 1000 gledalcev, vendar bo na njo vstop dovoljen le 500 gledalcem, ki bodo ob nakupu vstopnice za to tribuno dobili še navijaški artikel Ferrarija in udeležbo na spletnem pogovoru (konferenci) z Leclercom.     

MARKO o govorici glede zadnjega VZMETENJA: To je NEUMNOST

ROSBERG: VETTEL mora najti pot iz NEGATIVNE spirale