in ,

Novi CITROEN C5 X je luksuzni KRIŽANEC med kombijem in SUV-jem

Citroen je predstavil naslednjega v nizu svojih zanimivih križancev, prestižni model C5 X.

Citroen C5 X je novi adut te francoske znamke, za katerega pri Citroenu trdijo, da gre za mešanico limuzine, kombija in športnega terenca. Za oblikovno osnovo so vzeli koncept CXperience iz leta 2016, novinec pa je tudi prvi Citroenov model z naprednim aktivnim vzmetenjem Advanced Comfort.

Na obeh skrajnih koncih avtomobila najdemo LED-svetila v obliki črke V, kar je tudi v slogu novega Citroena C4, medtem ko njegovo zunanjost zaznamujejo visoka bočna črta, dolg pokrov motorja in elegantne tekoče linije. Citroen C5 X v dolžino meri 4,81 m, v širino 1,87 m in v višino 1,49 m, kar ob 2,79 metra medosne razdalje obljublja obilo prostora za potnike v notranjosti.

Citroenova nova admiralska ladja bo na voljo z bencinskim motorjem ali kot priključni hibrid (z bencinskim motorjem), v najpotentnejši različici pa sistemska moč elektromotorja in 1,6-litrskega bencinskega motorja dosega 165 kW (225 KM). Izključno na elektriko se je mogoče peljati do 50 kilometrov daleč.

Notranjost novega Citroena C5 X je v kombinaciji z že omenjenim Active Comfort vzmetenjem, ki je serijsko pri priključnem hibridu, naravnana predvsem v duhu udobja, velik poudarek pa so pri Citroenu namenili tudi zvočni izolaciji. Informacije in zabavo deli 12-palčni zaslon infozabavnega sistema, ki razume tudi vaš glas, na voljo pa je tudi brezžično polnjenje mobilnikov in možnost posodobitev prek spleta.

Novi C5 X je opremljen s številnimi aktivnimi varnostnimi sistemi, ki med drugim vključujejo pomoč pri parkiranju, sistem kamer Top 360 Vision Surround in polavtonomno vožnjo stopnje 2.

Citroen C5 X bo v prodajne salone v Evropi prispel proti koncu letošnjega leta.

Galerija: Citroen C5 X

HELMUT Marko o MERCEDESU: To se je dogajalo tudi nam

WILLIAMS: Novi LASTNIKI z novo FILOZOFIJO