in ,

Pierre GASLY za petkov nastop v IMOLI dobil tudi pohvale Lewisa HAMILTONA

Za večino Red Bullovih voznikov je bil včerajšnji dan v Imoli vse prej kot enostaven. A imeli smo tudi izjemo.

Pierre Gasly je na drugem prostem treningu v Imoli zasedel tretje mesto. - Foto: HB Press

Max Verstappen in Yuki Tsunoda sta imela tehnične težave, Sergio Perez je doživel nesrečo, le Pierre Gasly je petek v Imoli preživel v skladu s svojimi željami. Ali pa še bolje, saj si je prislužil tudi pohvale Lewisa Hamiltona.

“AlphaTauri je opravil odlično delo. Videti so izjemno hitri in zelo sem vesel, da ima Pierre avto, s katerim se lahko dokazuje,” je sedemkratni svetovni prvak Lewis Hamilton opazil na dobro formo moštva iz Faenze.

Pierre Gasly si je za dobre nastope na obeh petkovih treningih prislužil tudi pohvale Lewisa Hamiltona.

Gasly je dan zaključil s tretjim najboljšim časom, na prvem prostem treningu pa je bil prav tako zelo prepričljiv, saj je zasedel peto mesto. Pri vsem skupaj je še posebej pomembna minimalna razlika do obeh Mercedesov in v svojem hitrem krogu z mehkimi gumami je Gaslyju uspelo, da je za Hamiltonom zaostal manj kot desetinko.

Francoz je po obeh treningih povedal. “To je eden naših najboljših petkov doslej. Vem, da to morda ni povsem realna slika za kvalifikacije in nedeljsko dirko, a opravili smo dobro delo in lahko se skoncentriramo na svoje delo in poskušamo biti od svoje glavne konkurence, ki jo vidim predvsem v Ferrariju, McLarnu in Alpine.”

Marc MARQUEZ po USPELI vrnitvi: “Tega še sam NE RAZUMEM”

Luca DE MEO: “BOTER” ALONSO mora ekipo ALPINE popeljati na vrh