in ,

FORD Evos: SUV-jevska različica MONDEA za kitajske kupce

Pri Fordu so letošnji šanghajski avtomobilski salon izkoristili za premiero modela, namenjenega kitajskemu tržišču, ki pa bi v nekoliko drugačni podobi lahko nadomestil tudi evropskega Mondea.

Razvili so ga pri kitajski podružnici Changan Ford, kljub temu pa je možno da bo v nekoliko spremenjeni podobi prišel tudi na evropski in ameriški trg kot zamenjava za modela Mondeo in Fusion. Je pa dejstvo, da Evosa ne bomo videli ne v Evropi ne na severnoameriških tržiščih.

Če primerjamo vohunske fotografije ki so jih pri Fordu objavili pred časom, z oblinami novinca, lahko sklepamo da stranska linija deluje zelo podobno, Evos v evropski preobleki pa bi lahko bil ustrezen nadomestek za odhajajočega Mondea.

Ford Evos je uradno kupejevski SUV s sedmimi sedeži, njegova armaturna plošča pa je pravzaprav 1,1 metra dolg zaslon, ki združuje 12,3-palčni zaslon merilnikov in 27-palčni zaslon infozabavnega sistema Ford SYNC+ 2.0.

Uporabniki se lahko pri vožnji zanesejo na sisteme polavtonomne vožnje stopnje 2, glede samega pogonskega sklopa pa pri Fordu za zdaj molčijo. Ford Evos bo sicer nastajal v tovarni Changan Ford.

Ni lahko biti moštveni kolega Fernanda ALONSA, ki se gre POLITIČNIH igric

COLIN KOLLES ostro nad WOLFFA: Toto je kužek Lawrenca STROLLA