in ,

MASERATI Levante Hybrid: Pot v ELEKTRIČNO prihodnost

Pri Maseratiju so na salonu v Šanghaju predstavili novi model Levante Hybrid, ki je naslednji korak v električno prihodnost te prestižne italijanske znamke.

Novo elektrificirano različico modela Maserati Levante, ki je tudi prvi hibridni SUV s trizobom na nosu, poganja štirivaljni dvolitrski bencinski motor v kombinaciji s 48V zaganjalnikom-generatorjem, motor pa je povezan z osemstopenjskim samodejnim menjalnikom. Blagi hibrid zmore največjo moč 243 kW (330 KM) in 450 Nm maksimalnega navora in je na voljo izključno s štirikolesnim pogonom.

Pri Maseratiju trdijo, da je novi Levante Hybrid lažji od predstavnikov s šestvaljnim bencinskim in dizelskim pogonskim agregatom in ima ustreznejšo razporeditev teže, saj je baterija nameščena v zadku vozila. Z mesta do stotice Levante Hybrid potegne v šestih sekundah in doseže najvišjo hitrost 240 km/h.

Svoje hibridno srce Levante Hybrid naznanja tudi z nekaj modrine na zunanjosti, kar zajema reže za dovod zraka, zavorne čeljusti in logotip na c-stebričku. Nekaj enake modrine je mogoče najti tudi v potniški kabini. Novost je tudi barva zunanjosti Azzuro Astro, ki jo je mogoče naročiti prek programa Maserati Fouriserie, ki kupcem omogoča individualne rešitve za njihove Maseratije.

Galerija: Maserati Levante Hybrid

MARQUEZ v zadnjih krogih dirke le sedel na motorju

JEDDAH: To je NAJHITREJŠA in NAJDALJŠA ulična steza