in ,

5. MAJA prihaja EKSTREMNA različica modela FERRARI 812 Superfast

Ferrari je pokazal prve uradne slike posebne serije modela 812 Superfast, ki ga bodo uradno predstavili 5. maja.

Takrat bo znano tudi, kakšno bo uradno ime te posebne različice modela Ferrari 812 Superfast, vse skupaj pa bo znano po koncu posebnega dogodka, ki ga bo Ferrari 5. maja v živo predvajal prek svojih kanalov na družbenih omrežjih.

Posebno različica, ki jo bodo uradno predstavili 5, maja, bo poganjal atmosferski V12-motor z 825 KM.

Je pa že zdaj znanih nekaj dejstev. Omenimo samo, da bo omenjenega športnika poganjala najnovejša različica Ferrarijevega atmosferskega V12-motorja, ki zmore 825 KM in je s tem tudi najmočnejši klasični predstavnik svoje vrste, ki so ga kdaj koli izdelali v Maranellu.

V primerjavi z motorjem, ki poganja “običajni” model 812 Superfast, ima najnovejši primerek več novih komponent. Omenimo samo novo krmiljenje ventilov in spremembe glave motorja, k dodatni moči pa prispeva tudi nov izpušni sistem.

Pri Ferrariju trdijo, da so v svojem slogu izboljšali tudi vodljivost avtomobila, in sicer s sistemom, ki so ga opisali kot “neodvisno krmiljenje vseh štirih koles”, videli pa bomo, kaj pravzaprav ta besedna skovanka pomeni. Precejšnjih sprememb je bila deležna tudi zunanjost avtomobila, ki je po besedah Ferrarijevega PR-oddelka “bistveno predrugačena” in ponuja še več aerodinamičnega pritiska k tlom. Več o novincu bo, kot smo že omenili, znano 5. maja.

Galerija: Ferrari 812 Superfast “Limited Edition”

Jorge MARTIN bo moral izpustiti JEREZ in LE MANS

WRC Croatia Rally, 1. dan: ROVANPERÄ se je PREVRNIL, vodi NEUVILLE