in ,

ŠKODA razkrila skice zunanjosti nove FABIE

Po skoraj petih letih na trgu so pri Škodi prenovili enega svojih največjih prodajnih adutov, model Kodiaq.

Pri Škodi s prvimi uradnimi skicami oblike nove Fabie dvigajo napetost pred uradno premiero modela, ki bo v mesecu maju. Priljubljeno malo vozilo češkega proizvajalca bo bistveno večje, bolj dinamično in, kot pravijo pri Škodi, tudi bolj čustveno od svojih uspešnih predhodnikov.

Prehod na prečno modularno platformo MQB-A0 koncerna Volkswagen omogoča nova razmerja in še več prostora za potnike in prtljago. Dodatne poudarke zagotavljajo ostro oblikovani sprednji žarometi in zadnje luči s tehnologijo LED. Svetovna premiera nove Škode Fabie bo maja letos.

Dve skici dizajna prikazujeta jasne, sodobne in dinamične linije nove Fabie, katere četrta generacija je 111 milimetrov daljša in 48 milimetrov širša od predhodnice. Zaradi tega je poleg več prostora za potnike v notranjosti tudi za 50 litrov večji prtljažni prostor. Na skici sprednjega dela je mogoče prvič videti ploščate sprednje žaromete in široko mrežo hladilnika. Skupaj s kromiranim okvirjem in črnimi rebri je videti športno in elegantno. Velika kolesa zagotavljajo udarno vizualno prezenco.

Podaljšan strešni spojler s stranskimi podaljški skupaj z aerodinamično optimiziranimi zunanjimi ogledali in aktivno nastavljivo rešetko hladilnika za dovod zraka na spodnjem delu zagotavljajo odlično aerodinamiko.

Na drugih skicah so podrobneje predstavljene sodobne svetilne enote nove Fabie. V ostro oblikovanih sprednjih žarometih Full-LED, ki segajo vse do mreže hladilnika, so moduli LED v obliki ledenih blokov. Prepoznati pa je mogoče tudi modul dnevnih luči v obliki črke L. Kristalne strukture, značilne za znamko Škoda, so opazne tudi pri izrazito ploskih zadnjih lučeh, ki bodo prav tako na voljo v različici Full-LED.

ZAK BROWN zahteva tri dirke v ZDA z IndyCar v okvirnem programu

HISTORIC Grand Prix MONACO: Dirkač zapustil stopničke BREZ NAGRADE