in

V boju za naslov prvaka 2021, bi LECLERC svoj denar stavil na VERSTAPPNA

Že pred začetkom letošnje sezone je bilo pričakovati, da se bo letos boj za naslov prvaka bil med Lewisom Hamiltonom in Maxom Verstappnom.

Foto: HB Press

Samo po dveh dirkah letošnje sezone smo dobili tudi uradno potrdilo. Dirkača imata v polju Formule 1 veliko prednost pred ostalimi. Tega se zavedajo tudi dirkači drugih ekip.

Na primer Charles Leclerc, ki je na vprašanje kolegov iz časnika La Stampa, kdo od obeh bo letos prvak, brez razmišljanja odgovoril: “Če bi moral na enega od obeh staviti evro? Verstappen. Red Bull je dosegel napredek in zdi se, da imajo prednost pred Mercedesom. Max je sposoben zmagati, ker ima veliko talenta.” Seveda bi želel Leclerc biti tudi sam del te razprave, a tudi ve, da se to v letošnji sezoni ne bo zgodilo.

V boju za letošnji naslov prvaka, bi dirkač Ferrarija svoj denar stavil na Maxa Verstappna in ne na Lewisa Hamiltona – Foto: HB Press

Vendar se zdi, da se je Ferrari po nesrečnem letu 2020 v tej sezoni znova vrnil. V Imoli so bili morda celo tretja ekipa polja Formule 1, čeprav so bile razlike majhne. Po mnenju Monačana na Portugalskem ne bo nič drugače. “Mislim, da bo bolj ali manj enako, obeta se tesna bitka z ekipama AlphaTauri in McLaren, vendar verjamem v naš projekt, ker vem, kaj počnemo v ekipi in ker poznam naš potencial,” zaključi Leclerc.                                 

Zgodovina VN PORTUGALSKE: Tu je Ayrton SENNA slavil svojo PRVO ZMAGO

MotoGP VN Španije: JACK MILLER do prve zmage z Ducatijem