in ,

VN PORTUGALSKE, dirka – izjave: TEŽKA dirka, pomanjkanje HITROSTI in črtanje HITREGA kroga

Velika nagrada Portugalske je Lewisu Hamitonu prinesla še 97-ti vzpon na najvišjo stopničko, Kljub črtanemu najhitrejšemu času kroga pa je bil z dirko zadovoljen tudi Max Verstappen.

Lewis Hamilton je v Portimau osvojil še drugo letošnjo zmago in prednost pred Maxom Verstappnom z ene povišal na osem točk, saj so Nizozemcu črtali najhitrejši krog, s čimer je izgubil dodatno točko.

Zdelo se je, da je, kar se hitrosti tiče, doslej Mercedes vseeno nekaj malega zaostajal za Red Bullom, a v Portimau se zdi, da se je razmerje obrnilo. Že naslednja postaja v Španiji bo pokazala, ali je temu res tako. Poglejmo sedaj, kaj so rekli prvi trije na današnji dirki:

Lewis Hamilton, Mercedes – 1. mesto

“To je bila fizično in psihično zelo težka dirka. Nisem je ravno dobro začel in tudi pri ponovnem startu po umiku varnostnega avta sem nekaj izgubil, tako da sem zelo zadovoljen s tem, kako so se stvari na koncu razpletle. Na koncu smo dosegli odličen rezultat.”

“Seveda pa je z naše strani vse skupaj še vedno precej daleč od perfekcije. Ni kaj, čimprej se moramo pripraviti za nadaljevanje sezone v Španiji, kjer nas spet čaka težko delo”

Max Verstappen, Red Bull – 2. mesto

“Že od samega začetka sem poskušal pritiskati na Lewisa in Valtterija, kar mi je sprva kar dobro uspevalo, a na koncu nismo imeli dovolj hitrosti, da bi lahko resneje ogrozili Mercedesovo zmago.”

Nizozemec je med intervjujem izvedel, da so mu zaradi vožnje izven okvirov steze brisali najhitrejši čas kroga, za katerega bi dobil dodatno točko, kar je komentiral takole: “Malo se mi zdi čudno, da so mi brisali čas zaradi širokega izhoda iz 14. ovinka, saj tam ta vikend niso kaznovali vožnje prek roba dirkališča.” To sicer ne drži, saj so “grešnike” v tem ovinku kaznovali skozi cel dirkaški vikend, kar je Verstappnu očitno ušlo.

Valtteri Bottas, Mercedes – 3. mesto:

Valtteri Bottas – Foto: HB Press

Sploh ne vem, kaj je bilo narobe na začetku dirke, a enostavno nisem imel hitrosti, tako da bomo to še preučili in analizirali. Nadaljevanje po postanku v boksih je bilo bistveno boljše, a mi je okvara senzorja onemogočila, da bi resneje ogrozil Verstappna.

“Gledano v celoti smo imeli ta vikend dober paket, še vedno pa me bega, kaj točno je bilo narobe v prvem stintu.”

VN PORTUGALSKE, dirka: Zmaga HAMILTONU, najhitrejši krog BOTTASU

Manipulacije v KOMISIJI Formule 1? Vroča debata okrog TAJNEGA GLASOVANJA