in

Nico ROSBERG o razpletu v PORTIMAU: VERSTAPPEN je enostavno naredil PREVEČ NAPAK

Večina strokovnjakov je mnenja, da je Max Verstappen v Prtimau storil, kar je lahko, a s tem se ne strinja nekdanji svetovni prvak Nico Rosberg.

Foto: HB Press

Nemec finskih korenin je prepričan, da bi trindvajsetletnik iz Limburga včeraj moral slaviti svojo dvanajsto zmago v karieri, a je enostavno storil preveč napak. “Glavno razliko na dirki sta naredila oba dirkača,” je prepričan Rosberg v analizi za TV-postajo Sky, “Max Verstappen je imel v Portimau hitrejši dirkalnik, kar smo videli tudi v včerajšnjih kvalifikacijah, a je na dirki storil enostavno preveč napak. Tega si proti Lewisu ne smeš privoščiti, če mu želiš konkurirati v boju za naslov.”

Z omembo kvalifikacij je Rosberg namignil na Verstappnov črtan čas kroga v tretjem delu kvalifikacij, podobno pa se mu je godilo tudi na včerajšnji dirki, ko je na enak način izgubil dodatno točko za najhitrejši krog dirke: “Vse se mora poklopiti, saj v nasprotnem primeru nimaš nobenih možnosti. Res je, napake se bile majhne, a se seštevajo. Max mora poskrbeti, da se mu takšne napake ne bodo več dogajale.”

Nico Rosberg je mnenja, da je Max Verstappen na Portugalskem naredil preveč napak, da bi lahko resno ogrozil zmago Lewisa Hamiltona. – Foto: HB Press

Dejstvo je, da se bo letošnje prvenstvo odločalo med Mercedesom in Red Bullom ter med Hamiltonom in Verstappnom. Razlike so letos res majhne, tako da bomo na prvaka najverjetneje morali počakati vse do zaključka sezone, meni Rosberg in dodaja: “Pritisk na obe moštvi je velik in kot vsi dobro vemo, Mercedes in Red Bull nimata ni ravno prijateljskega odnosa. Tudi Toto Wolff in Helmut Marko se ne marata. Podobno je tudi z vozniki, zato se nadejam res zanimive sezone.”

Manipulacije v KOMISIJI Formule 1? Vroča debata okrog TAJNEGA GLASOVANJA

LOWE: Leta 2014 je MERCEDES namerno zmanjševal zmogljivost MOTORJA