in

Flavio BRIATORE: Pri FERRARIJU morajo nehati ISKATI IZGOVORE

Nekdanji šef ekipe v F1, Flavio Briatore, je mnenja, da morajo pri rdečih iz Maranella končno prevzeti odgovornost za svoje rezultate.

Briatore trdi, da so pri Ferrariju prehitro vrgli puško v koruzo, zaradi česar je bila lanska sezona popolno razočaranje. Italijan pravi, da bi si letos v Maranellu morali zadati bistveno višje cilje, kot so si jih pred samo sezono, ne glede na omejitve glede pravil.

“Ferrarijev cilj je vedno prihodnje leto. Vedno govorijo le o sezoni, ki prihaja prihodnje leto,” je bil Italijan kritičen v intervjuju za RAI: “Prav to je ključen del njihovega problema. Oni bi morali biti tisti, ki jih lovijo drugi, ne pa, da se borijo za tretje mesto.”

Flavio Briatore Ferrariju svetuje: “Nehajte samo iskati izgovore.”

Ferrarijeve težave se vlečejo že iz lanske sezone, ko je moštvo iz Maranella s šestim mestom doseglo v svoj najslabši rezultat v zadnjih skoraj štirih desetletjih, pravila za letošnjo sezono pa ne dovoljujejo, da bi dirkalnik lahko razvili tako, da bi bili bolj konkurenčni najboljšim. Kljub vsemu Briatore ekipi priznava, da je v primerjavi z lansko sezono storila korak naprej: “So boljši kot lani, a boj za tretje mesto ni tisto, kar bi od ekipe s takšnim renomejem pričakovali.”

Na drugi strani nekdanjega prvega moža ekipe Renault veseli dejstvo, da bi utegnili po dolgem času spet spremljati napet dvoboj za naslov svetovnega prvaka, kar bo vsekakor razveseljivo tudi za prave navijače Formule 1.

VN ŠPANIJE v Barceloni vendarle tudi z GLEDALCI na tribunah

VERSTAPPEN zavrnil govorice o MERCEDESU: Ni razloga za spremembo