in ,

MICK SCHUMACHER o nasvetu, ki mu ga je dal njegov oče MICHAEL

V intervjuju za italijanski časnik je Mick Schumacher seveda govoril tudi o svojem očetu Michaelu.

Novinec Formule 1 je med drugim izdal, kakšen nasvet mu je dal oče še v času, ko je dirkal v gokartih. “Najpomembnejše, kar mi je takrat povedal, je bilo to, da naj se zabavam pri tem, kar počnem.

Kajti to, kar počneš z veseljem, delaš navsezadnje tudi dobro, verjame Schumacher. Kot del Ferrarijeve akademije mladih dirkačev, je dirkač ekipe Haas tudi vedno znova soočen z uspešnimi leti očeta v rdeči opravi. Na primer kot vrti kroge na Ferrarijevi domači testni stezi v Fioranu. “Če pomislim na to, da občasno potujem v Fioranu, kjer je moj oče odpeljal stotine krogov, je to nekaj zelo razburljivega.

Mick je v pogovoru z italijanskimi mediji razkril, kaj mu je oče še v času dirkanja v gokartu svetoval in dirkač ekipe Haas tudi izda, da v Formuli 1 ne išče vzornikov, temveč skuša najti svojo pot.

Tudi ko je kot dirkač nagovorjen o svojih vzornikih, Mick Schumacher poudarja: “Ljubim svojega očeta in menim, da je vedno storil vse na najboljši možen način. Drugače pa se osredotočam le na sebe, ne iščem nobenega vzornika, temveč poskušam najti svojo lastno pot,” še doda Mick.   

MARKO o ponovni kazni VERSTAPPNA: Upam, da se bo to končalo

VN ŠPANIJE v Barceloni vendarle tudi z GLEDALCI na tribunah