in

MONACO ePrix: DA COSTA dobil prestižno dirko v KNEŽEVINI

Aktualni prvak Antonio Felix da Costa je bil v troboju z Robinom Frijnsom in Mitchom Evansom najmočnejši in zmagal prvič letos.

Da Costa je pričel dirko s prvega štartnega mesta. Sledil mu je Frijns, ki ga je po zapletu dirkalnikov pred znamenitim Grand Hotelom, kjer je odstopil Alexander Sims, v ovinku Saint Devot, prehitel. Oba sta se nato izmenjevala v vodstvu.

Sredi dirke je še kazalo, da se bosta da Costa in Frijns borila za zmago. V bitki za tretje mesto je po prerivanju med Jeanom-Ericom Vergnom in Mitchem Evansom izkoristil situacijo Maximillian Guenther in se povzpel na tretjo stopničko.

25 minut pred koncem je Frijns med aktivacijo attack moda izgubil prvo mesto, a ne za dolgo, saj je izkoristil fan boost in spet prevzel vodstvo. Da Costa mu ni pustil dihati in je 16 minut pred koncem tudi izkoristil fan boost ter prevzel vodstvo. Na tretjem mestu jima je sledil Evans, ki je kmalu zatem celo oba prehitel in prevzel vodstvo. Dirkač Jaguarja je bil v polnem naletu in vse je kazalo, da bi lahko zmagal.

V kneževini smo videli zelo zanimivo dirko, ki jo je na konco dobil Antonio Felix da Costa.

Dirko je začinil varnostni avto, ki je prišel na dirkališče zaradi Reneja Rasta, ki je po dvoboju z Nickom Cassidiyem zadel steno in odstopil. Šest minut pred koncem se je dirka ponovno pričela. V boju za zmago je bilo kar pet dirkačev in sicer Evans, da Costa, Frijns, Guenther in Vergne.

V zadnjem krogu je da Costa iz tunela do šikane Nouvelle prehitel Evansa in si s tem zagotovil zmago. Evans je bil nato še zaradi varčevanja energije na ciljni črti izgubil boj za drugo mesto, ki je pripadlo Frijnsu.

Četrti je dirko končal Vergne. Slednji je dobil dodatno točko za najhitrejši krog na dirki. Za njim je v cilj pripeljal Guenther. Oliver Rowland je bil šesti. Sedmo mesto je pripadlo Samu Birdu, na katerega se je povzpel iz 16. štartnega mesta. Do desetega mesta sledijo Nick Cassidy, Andre Lotterer in Aleksander Lynn. Na Monaški roleti pa sta popolnoma pogorela oba Mercedesa, ki nista končala dirke.

V skupnem seštevku je prvo mesto med dirkači prevzel de Vriesu (57 točk), danes drugi Frijns (62 točk). Tretji je v skupnem seštevku Evans. Sledi zmagovalec Monaške rulete, da Costa.

V prvenstvu konstruktorjev še zmeraj vodi Mercedes (105 točk). Jaguar se je približal na vsega dve točki zaostanka. Sedaj sledi mesec dni premora pred dvojno dirko v Mehiki, ki bosta na sporedu 19. in 20. junija.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

HAMILTON: Naredili smo DOVOLJ NAPAK. Sedaj je čas, da jih še RED BULL kaj naredi

Projekt motorjev bo RED BULLU prinesel edinstveno PREDNOST pred ostalimi