in

AZERBAJDŽAN ne želi menjati termina s TURČIJO – bo dirka v ISTANBULU sedaj odpovedana?

Prireditelji VN Azerbajdžana, ki so predčasno podaljšali pogodbo s Formulo 1 do leta 2024, so zavrnili, da svoj termin dirke zamenjajo s Turčijo, kar bi lahko pomenilo odpoved letošnje dirke v Istanbulu.

Azerbajdžan je podaljšal pogodbo s Formulo 1 do leta 2024 - Foto: HB Press

Kot smo že poročali, je britanska vlada Turčijo zaradi naraščajočih okužb s koronavirusom uvrstila na rdeči seznam, kar za državljane Združenega kraljestva pomeni stroge omejitve potovanj v to državo.

Tudi če Formula 1 deluje v svojem varnem mehurčku, je ta predpis britanske vlade zavezujoč, kar so pojasnili tudi britanski zdravstveni organi. Kdor se v Veliko Britanijo vrača iz države rdečega seznama, mora deset dni v karanteno v predpisan izolacijski hotel. In to z zgoščenim koledarjem dirk Formule 1 ne gre skupaj, kajti 14 dni po Turčiji bi naj kraljevi razred motošporta gostoval v Franciji na dirkališču v Le Castelletu.

Arif Rahimov (ob Fernandu Alonsu), šef dirkališča v Bakuju, je zavrnil predlog, da bi zamenjali termina dirk v Azerbajdžanu in v Turčiji.

Veljakom Formule 1 se je porodila naslednja morebitna rešitev in sicer da enostavno zamenjajo termina za Istanbul in Baku. Tako bi bilo osebje Formule 1 po obisku v Turčiji dovolj dolgo v Azerbajdžanu, da bi se lahko izognili obvezni karanteni v Veliki Britaniji. Toda prireditelji VN Azerbajdžana v Bakuju o tem ne želijo ničesar slišati, kar je potrdil Arif Rahimov, šef dirkališča Baku City Circuit. V ni izmed videokonferenc je Rahimov pojasnil, da zamenjava termina s Turčijo ne pride v poštev, kajti 12. junija se bo v Bakuju odvijala nogometna tekma Evropskega prvenstva med Švico in Walesom. V Bakuju se bo odvilo pet tekem. Rahimov še doda, da bi lahko katero drugo leto bili dovolj fleksibilni, toda letos ne.

Nekateri turški mediji so že pohiteli in letošnjo dirko v Istanbulu odpisali, čeprav se veljaki Formule 1 o tem še niso opredelili, a vse kaže, da turške dirke letos zares ne bo.

Turški športni mediji so dirko že odpisali

Na drugi strani pa so turški športni mediji kot S Sport ali Mansetebak že pohiteli in so že sedaj objavili, da letos zaradi predpisov povezanih s koronavirusom dirke Formule 1 v Turčiji ne bo. Formula 1 pa se k temu do sedaj že ni opredelila. Kot zamenjava za Turčijo, pa se omenjata Mugello in Nürburgring.               

Volkswagen TIGUAN ALLSPACE: Prenova tudi za večjega TIGUANA

STEINER o sporočilu WOLFFA vodstvu dirke: Želel je le pokazati, da je glavni