in ,

Preveč zagreti policist v MONAKU ustavil VARNOSTNI AVTO

Bernd Mayläder, voznik varnostnega avta v Formuli 1 je pojasnil, kaj se mu je v sredo v okviru medijskega dne VN Monaka zgodilo na ulicah Monte Carla.

Foto: HB Press

V sredo, ko je v Monaku potekal medijski dan, se je odvijal nenavaden prizor. Bernda Mayländerja je v varnostnem avtu ustavil policist na motorju. Kaj hitro je po družabnih omrežji začela krožiti fotografija srečanja zelenega Aston Martina in policista.

Nemec je pojasnil, kako je lahko sploh prišlo. “Sam sem že napisal, da sem šel po žemljice in da sem imel tako rekoč spremstvo,” je šaljivo opisal to situacijo. “Seveda to ne drži.Mayländer je bil z novim Aston Martinom zadržan v cestnem prometu knežjega mesta ob Azurni obali.

Trenutek bližnjega srečanja varnostnega avta Formule 1 in zagretega monaškega policista na motorju.

V sredo v Monaku ni preizkusa steze, takrat le opravimo test radijske zveze. In naši avtomobili nimajo registrskih tablic. Zaradi tega nas je preveč zagreti policist opozoril, da se moramo vrniti nazaj v bokse. Za kratek čas smo imeli spremstvo, torej nič slabega. To je tukaj v Monaku povsem normalno. In policist se je pozneje tudi opravičil,” pove voznik varnostnega avta in doda: “Verjetno je bil novi, zato ni mogel vedeti.

Seveda je varnostni avto Formule 1 požel tudi navdušenje mimoidočih na ulicah Monte Carla

Nemec se ni pustil zmesti in je sledil navodilom policista. “Kljub temu je bilo zabavno voziti za motoristom,” v nasmehu pove Mayländer. Ker so ceste v Monte Carlo v sredo še odprte za običajen promet, sploh ni bilo mogoče hitro voziti. “Takrat promet dobesedno stoji. In mi ta dan res opravimo le test radijske zveze, ali vse deluje. Tako da bom verjetno za prehitro vožnjo prišel na vrsto v nedeljo,” še duhovito zaključi Nemec. Morda res, kajti verjetnost varnostnega avta v Monaku leži pri 82 odstotkih.       

Tvoj komentar?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Loading…

0

FERRARI bo odločitev glede menjalnika sprejel v NEDELJO

HAMILTON: Dirkalnik je bil med kvalifikacijami v Monaku “PRECEJ GROZEN!”