in

Romain GROSJEAN hvali GUME v seriji IndyCar, s katerimi se DA NAPADATI

Francoz, ki se je po koncu lanske sezone v F1 preselil v ameriško serijo indyCar, je navdušen nad gumami proizvajalca Firestone.

Romain Grosjean je svoj novi domicil našel na drugi strani Atlantika, v seriji IndyCar. Nekdanji dirkač Formule 1, ki se ga seveda spomnimo tudi po hudi nesreči v Bahrajnu, je že na svoji tretji dirki v “Indyju” osvojil pole position in se na koncu uvrstil tudi na stopničke. Velik del svojega uspeha pripisuje pnevmatikam.

“Grelnikov gum v IndyCarju ne uporabljajo, tako da je vedno treba biti zelo previden pri izvozu iz boksov. A drugače so gume fenomenalne,” pravi dirkač iz Ženeve, kar se lahko sliši tudi kod posredna kritika Pirellija, ki je dobavitelj gum za Formulo 1. Mnogi dirkači so mnenja, da so gume v F1 preveč občutljive in zato voznikom ne omogočajo, da bi jih maksimalno izkoristili. Pred leti je Michael Schumacher celo dejal, da je vožnja s Pirellijevimi pnevmatikami podobna kotaljenju surovih jajc.

Romain Grosjean je navdušen nad pnevmatikami proizvajalca Firestone, ki je dobavitelj gum za IndyCar že od leta 2000.

S takšnimi stvarmi se Grosjean letos več ne obremenjuje, saj pravi: “Z njimi lahko enostavno vedno napadaš in s tem je tudi dirkanje bolj zabavno. Od prvega do zadnjega kroga lahko voziš s polnim plinom.”

Francoz je navdušen nad Firestonovimi pnevmatikami in nad dejstvom, da se mu med dirko ni potrebno obremenjevati s prehitro obrabo gum, njihovim pregrevanjem ali grainingom: “Dirke tukaj so res zanimive, precej bolj kot v F1. Res je, da je vse skupaj zelo zahtevno s stališča fizične moči, a vse skupaj je zelo zabavno. Res je, da je IndyCar-dirkalnik po moči in tehniki bolj na ravni Formule 2 kot na ravni F1, a vseeno omogoča veliko možnosti nastavitev. Vseeno mislim, da je lažje za dirkača Formule 1 biti uspešen v Indyju kot obratno.”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Toto WOLFF: Za FIASKO v boksih je delno KRIV tudi BOTTAS

Dirka VN FRANCIJE pod vprašajem? Obvezna KARANTENA za potnike iz ANGLIJE