in

EXTREME E Ocean X-Prix: Ekipa ROSBERG X Racing zmagala še DRUGIČ

Molly Taylor in Johan Kristoffersson sta v finalu zmagala tudi na drugi dirki Extreme E v Senegalu.

Ekipa Rosberg X Racing (RXR) je dobila tudi drugo dirko nove dirkalne serije električnih športnih terencev Extreme E, ki je potekala na plaži Lac Rose v bližini senegalske prestolnice Dakar. V turbulentnem finalu sta Avstralka in Šved premagala ekipo Veloce v postavi Jamie Chadwick in Stephane Sarrazin.

V primerjavi s prvo dirko v Savdski Arabiji smo tokrat lahko videli prave dirkaške boje v stilu “kolo ob kolesu” ter veliko prehitevanj, kar je vsekakor velik plus za tekmovanje kot tako. Prvič je bilo finale izpeljano na način, da so se v njem pomerile štiri ekipe, a je kmalu postalo jasno, da se bosta za zmago udarili dve ekipi. Molly Taylor je takoj na začetku z brezkompromisnim manevrom zaprla pot Cristini Guttierez (Team X44), pri čemer je prišlo tudi do trka in Guttierezova je morala zaviti s poti in izgubila je dve mesti, s čimer je moštvo Lewisa Hamiltona, ki je blestelo v kvalifikacijah, končalo na četrtem mestu.

Bistveno bolje se ni godilo niti ekipi Jensona Buttona (JBXE), saj se je na dirkalniku Mikaele Ahlin-Kottulisky zlomila zadnja obesa, tako da sta s sotekmovalcem Kevinom Hansenom, ki je v Senegalu zamenjal Buttona, končala na tretjem mestu. Zaradi vsega naštetega smo sredi dirke videli rdečo zastavo, vnovični začetek pa je ponudil neenak dvoboj med Kristoffersonom, svetovnim prvakom v rallycrossu in Jamie Chadwick, ki se precej bolje znajde na asfaltu, zaradi česar je dirko brez težav v svoj prid obrnil dirkač ekipe Rosberg X Racing.

V polfinalu je pred tem zaradi težav pri menjavi voznika nesrečno izpadla ekipa ABT Cupra, za katero je v Senegalu ob boku Mattiasa Ekströma vozila nekdanja zmagovalka relija Dakar, Jutta Kleinschmidt, ki je zamenjala obolelo Claudio Hürtgen. Kljub temu, da je od njene zadnje profesionalne dirke minilo že devet let in da se na tekmovanje Extreme E praktično ni pripravljala, je Kleinschmidtova navdušila s svojo hitrostjo. Ob Cupri je v polfinalu po hudem boju obstala tudi ekipa Hispano-Suiza.

Guttierezova in Loeb sta bila superiorna v kvalifikacijah, a se jima na koncu za zmago ni izšlo.

V prvenstvu po dveh dirkah vodi posadka Taylor/Kristoffersson (Rosberg X Racing) s 77 točkami, pred posadko Gutierrez/Loeb (Team X44) in posadko Ahlin-Kottulinsky/Button (JBXE) s 44 točkami. Naslednja dirka bo 28. in 29. avgusta v Kangerlussuaqu na Grenlandiji.

              

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

FABIO QUARTARARO zmagal v MUGELLU

Hélio CASTRONEVES še četrtič dobil prestižni INDY 500