in ,

VN AZERBAJDŽANA, izjave po dirki: Srečen sem, toda bil sem blizu odstopa

Za nami je zares kriminalka Bakuja, ki se je razpletla dokaj nepričakovano. Če bi lahko na odru pričakovali Sergia Pereza, pa to veliko manj lahko rečemo za Pierra Gaslya in še manj za Sebastiana Vettla.

Oder za zmagovalce, na katerem ni ne Maxa Verstappna in ne Lewisa Hamiltona. Prav tako tudi ne nobenega od dirkačev Ferrarija. Seveda se tukaj navezujemo na močne predstave dirkaškega konca tedna VN Azerbajdžana vseh naštetih, toda očitno ima dirka v Bakuju svoje zakonitosti.

Morda je to najbolje opisal zmagovalec današnje dirke, ko je dejal, da je v Bakuju običajno vedno kaos. In še ena zanimivost velja za Sebastiana Vettla, ki dirko na ulicah glavnega mesta Azerbajdžana nikoli ni končal slabše kot četrti. Danes je vsekakor odpeljal odlično dirko, zasedel drugo mesto in povrhu bil drugič zapored izbran za voznika dirke.

Sergio Perez (Red Bull) – zmagovalec

Zelo sem srečen. Običajno je tukaj v Bakuju vedno kaotično. Žal mi je za Maxa, moram biti prvi, ki to pove. Odpeljal je odlično dirko in bi si zaslužil zmago. Zelo lepo bi bilo, saj bi lahko vzeli prvo in drugo mesto. Na koncu dneva je to lepa nedelja. Bili smo zelo blizu odstopa, a na srečo smo prišli do cilja. Na koncu dirke je imel Lewis dobro hitrost. Že od začetka dirke je vršil pritisk. Pozneje sem slabo štartal, bil je že ob meni, vendar nisem hotel zamočiti tega, zato sem zaviral pozneje, to je storil tudi on, a pri njem je bilo drugače. Ta zmaga je tako zame kot tudi za ekipo veliko povečanje zaupanja.

Sebastian Vettel (Aston Martin) – 2. mesto

Veliko mi pomeni ponovno stati na odru za zmagovalce. Za nas je bil težak začetek dirkaškega konca tedna, vendar smo imeli dobro dirko. Imeli smo dobro hitrost in to je bil ključ. Opravil sem dober štart in že takoj pridobil nekaj mest, potem pa pazil na svoje gume, dokler niso vsi ostali zavili v bokse. Po postanku sem prehitel Yukija in leteči štart mi je uspel izvrstno, saj sem lahko pridobil še dve mesti, prav tako pa smo imeli do konca dirke bolj sveže gume.

Pierre Gasly (AlphaTauri) – 3. mesto

Neverjetno. Ne vem, kaj naj rečem. Bila je nora dirka. Ta dva zadnja kroga sta bila zelo intenzivna. Dirkalnik je bil hiter celoten vikend. Kvalifikacije so bile super, toda nisem vedel, ali se lahko borim za stopničke. A to smo storili. Pred tem sem končal že na prvem in drugem mestu, sedaj sem dodal še tretje. A za ta rezultat smo se morali potruditi. Dirka je bila zame težka in zaradi težave z motorjem smo na ravninah izgubljali precej hitrosti. Med dirko me je Seb prehitel in vedel sem, da bodo zadnji krogi zelo težki, saj je bil za menoj Charles. Toda resnično sem želel te stopničke in dobro se je končalo.”    

Dirka za VN AZERBAJDŽANA: Maratonski TRILER dobil Sergio PEREZ, glavna favorita ostala BREZ TOČK

Sebastien OGIER po smoli TÄNAKA dobil reli po SARDINIJI