in ,

Max VERSTAPPEN: Včasih moraš SOVRAŽITI ta šport

Še pet krogov pred koncem je bil Max Verstappen na poti k zanesljivi zmagi v Bakuju, nato pa mu je zagodla počena zadnja leva pnevmatika.

Stvari so se do 47. kroga zdele tako rekoč idealne za ekipo Red Bull Racing, saj je bil tudi Sergio Perez trdno na drugem mestu, s čimer bi “rdeči biki” pobrali vso smetano tudi za točkovanje konstruktorjev. A nato se je zgodilo, kar se je, in nesrečen splet okoliščin je Verstappna pripeljal do naslednjega zaključka: “Moram priznati, da v takšnih primerih sovražim ta šport.”

Nizozemec je bil precej nezadovoljen že po kvalifikacijah, ki jih je končal na tretjem mestu, saj je njegov drugi hitri poskus v Q3 prekinil Yuki Tsunoda, ko se je zagozdil v varnostni ogradi 15. zavoja. V dirki je najprej brez težav prehitel Charlesa Leclerca, nato pa z overcutom še Lewisa Hamiltona in bil na poti k zanesljivi zmagi, dokler se ni zgodil “gumidefekt”.

Max Verstappen je bil po dirki v Bakuju izjemno slabe volje.

Jezni Verstappen je po izstopu iz razbitega dirkalnika jezno brcnil v gumo, a se je do dajanja intervjujev že nekoliko pomiril, saj je videl, da Hamilton ni uspel izkoristiti njegove smole. Britanec je namreč pri ponovnem startu storil napako pri zaviranju v prvi zavoj in končal na 15. mestu, kar pomeni, da oba dirkača na vrhu še vedno ločujejo štiri točke v prid Verstappna.

Fabio QUARTARARO zaradi odpetega KOMBINEZONA izgubil 4. MESTO

Maurizio ARRIVABENE naj bi postal novi izvršni direktor JUVENTUSA