in , ,

Valtteri BOTTAS: Prehitevali so me po levi in desni, to ni bilo ZABAVNO

Valtteri Bottas je imel znova težavno dirko, vendar je tokrat v Bakuju končal izven deseterice in s tem po Monaku ponovno brez točk prvenstva.

Pred dvema tednoma v Monaku je težava na sprednjem desnem kolesu ob postanku v boksih poskrbela – poleg najdaljšega postanka v zgodovini Formule 1 – da je zelo zgodaj na dirki moral odstopiti.

Finec je v pogovoru za Motorsport-Magazin.com o Bakuju razložil, da ekipa ni prepričana kaj se sploh dogaja, vendar je bila hitrost glavna težava za Mercedes in za Bottasa. “Občutek na dirki je bil precej podoben soboti. Ne razumemo povsem, a vendar nismo dovolj hitri. Že na začetku mi je bilo težko slediti Aston Martinu, ki je bil očitno hitrejši pred menoj.” Poleg težave s hitrostjo, je Bottas izpostavil še eno: “Ena od letošnjih slabosti našega dirkalnika je ogrevanje gum in ob letečem štartu nisem imel možnosti, dirkalniki so me prehitevali po levi in desni strani. To ni bilo zabavno.

Po Monaku je Valtteri Bottas v Bakuju doživel še eno dirko, katero bo želel kar se da najhitreje pozabiti. Gre za njegovo drugo ničlo zapored.

Bottas: To je bilo to….

Spričo predstave Bottasa v Bakuju in težav, ki jih ne razumejo, ekipa Mercedes izraža bojazen, da bi lahko pri Fincu šlo za strukturno napako dirkalnika. Kajti Bottas je doživel dirkaški konec tedna za pozabo. Za nizozemsko televizijo Ziggo Sport je ponovil: “Mislim, da je to to. Na dirki je bilo kot v soboto. Bila je dirka, od katere se lahko kaj naučimo, istočasno pa tudi dirka, ki jo je treba hitro pozabiti.

Finec ni imel le težave z upravljanjem gum, temveč tudi z ogrevanjem. V prihodnjih dneh namerava Mercedes podrobno raziskati to težavo, tako da bo imel Bottas v Franciji boljše možnosti. “Nekaj moramo najti,” še zaključi dirkač Mercedesa.            

Umrl je Mansour OJJEH, dolgoletni delničar McLARNA

Fabio QUARTARARO zaradi odpetega KOMBINEZONA izgubil 4. MESTO