in , ,

HONDA bo v Francijo pripeljala nov motor: Več moči za RED BULL

Mercedes je nove motorje prinesel v Baku, Honda pa se je odločila počakati in bo novi motor prinesla na naslednjo dirko v Franciji, kjer lahko pričakujemo večjo zanesljivost in moč japonskih agregatov.

Foto: HB Press

Pred dirkaškim koncem tedna VN Azerbajdžana v Bakuju, je Mercedes napovedal, da bodo njihove nove motorje prejele vse ekipe, torej poleg tovarniškega moštva tudi Aston Martin, McLaren in Williams.

Tekom sezone na motorjih ni mogoče veliko spremeniti, vendar bo dodatna zanesljivost novega motorja posredno prinesla tudi več moči. In moč sta ekipi Red Bull in AlphaTauri še kako pogrešali pretekli konec tedna. Na primer je po besedah Franza Tosta, šefa ekipe AlphaTauri, njihov dirkač Pierre Gasly imel težave in je zaradi tega na ravninah izgubil veliko hitrosti. Zaradi tega ni mogel za seboj zadržati Sebastina Vettla, proti koncu pa je moral iz sebe in dirkalnika izvleči vse, da je za seboj pustil Charlesa Leclerca in ubranil tretje mesto.

Karavana Formule 1 se po dveh uličnih dirkah seli na običajne steze in v ta namen bodo Japonci za obe ekipi v Francijo pripeljali izboljšan motor, ki ga bo predvsem Red Bull potreboval v boju z Mercedesom.

Toda za dirko v Franciji prihaja odrešitev. Po navedbah kolegov iz auto motor und sport bo Honda namreč v Le Castellet pripeljala novi motor za Red Bull in AlphaTauri. Z izboljšano zanesljivostjo bo to pomenilo, da je mogoče motor tudi nadgradit v pogledu moči. Maxu Verstappnu in Sergiu Perezu bo to še kako koristilo, saj bosta v Franciji v boju z Mercedesom potrebovala vsak dodaten del moči.       

Ross BRAWN: Prerojeni VETTEL v ekipi ASTON MARTIN

Christian KLIEN: Max VERSTAPPEN potiska Lewisa HAMILTONA do limita