in ,

URADNO: McLAREN v sezoni 2022 vstopa v serijo EXTREME E

Pri McLarnu so obelodanili, da bodo v sezoni 2022 vstopili v serijo Extreme E

Tradicionalno britansko moštvo s tem odpira novo poglavje svojega udejstvovanja v motošportu, z vstopom v Extreme E pa McLaren sledi svojim načelom o večji okoljski vzdržnosti in raznolikosti podjetja ter njegovi vlogi pri opozarjanju na okoljske probleme.

Serija Extreme E, ki poteka na petih zelo ekstremnih lokacijah našega planeta, v svojem bistvu opozarja prav na problematiko globalnega segrevanja ozračja in ohranjanja narave, hkrati pa je prva serija, kjer je zagotovljena tudi enakost spolov nastopajočih, saj v ekipi vedno nastopata moški in ženska.

McLaren se bo seriji Extreme E s svojo ekipo pridružil že prihodnjo sezono.

McLaren Racing je tudi med vodilnimi ponudniki rešitev za električno gnane dirkalnike, saj so pripravili baterije in pogonski sklop za Formulo E prve in druge generacije, za katero so uporabili identične rešitve, kot za svoj hiperšportni model McLaren P1. Ob tej priložnosti je Zak Brown, izvršni direktor podjetja McLaren Racing, povedal: “Vse od začetka podrobno spremljamo projekt Extreme E in takoj nas je pritegnil s svojo inovativno zasnovo in vsebino. Z njim si delimo podobne vrednote, zato smo se odločili, da se mu pridružimo.”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

BERGER meni, da za VERSTAPPNA ni več opravičil: “Ne bori se več s topim orožjem”

VN Francije: DIRKAČI bojkotirali sestanek s PIRELLIJEM