in ,

Izjave po VN ŠTAJERSKE: “Nočem si DELATI SKRBI”

Max Verstappen je v Spielbergu slavil dominantno zmago, na odru za zmagovalce pa sta mu družbo delala Lewis Hamilton in Valtteri Bottas.

Foto: HB Press

V skupnem seštevku ima zdaj Nizozemec 156 točk in vodi z 18 točkami prednosti pred Hamiltonom, ki jih je zbral 138. Za njima je danes četrtouvrščeni Perez (96 točk) pred Landom Norrisom (86 točk in Valtterijem Bottasom (74 točk). Poglejmo, kaj so po dirki povedali najhitrejši trije na VN Štajerske.

1. mesto: Max Verstappen (Red Bull Honda)

“Zelo sem zadovoljen. Takoj na začetku sem začutil, da je avto danes zelo dober. Seveda pa moramo vse skupaj ponoviti tudi naslednji teden, česar se že veselim. Prepričan sem, da se lahko veselimo tudi prihodnji konec tedna.”

Max Verstappen

2. mesto: Lewis Hamilton (Mercedes)

“To je bila dirka, v kateri sem bil precej osamljen. Želel sem držati korak z Maxom, a ni šlo, zato si nočem delati skrbi. Dejstvo je, da so naredili številne izboljšave, zaradi katerih so pred nami. Na koncu smo osvojili lepo število točk kot ekipa in seveda se moramo boriti še naprej.”

3. mesto: Valtteri Bottas (Mercedes)

“Glede na to, kje sem startal, je bilo danes tretje mesto pravzaprav maksimum, kar se je dalo doseči. Vesel sem, da sem uspel ubraniti Perezove napade. Dobro je, da imamo popravni izpit že čez en teden.”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

ASSEN TT: Fabio QUARTARARO zmagovalec dirke MotoGP na NIZOZEMSKEM

FIA sprožila PREISKAVO zoper VERSTAPPNA