in

URADNO: Maverick VINALES po koncu sezone ZAPUŠČA ekipo YAMAHE

Maverick Vinales v sezoni 2022 MotoGP ne bo več tekmoval za tovarniško ekipo Yamahe. Ekipa je potrdila predčasno prekinitev pogodbe s španskim dirkačem.

V ponedeljek po veliki nagradi Nizozemske je Yamaha uradno potrdila prekinitev pogodbe z Maverickom Vinalesom. Pogodbo s Špancem bodo predčasno prekinili po koncu letošnje sezone. Sodelovanje se tako končuje po petih letih.

Sprva je bilo sicer predvideno, da naj bi pogodba veljala tudi za sezono 2022. V zadnjih nekaj tednih je med Špancem in moštvom prišlo do nesoglasij, zaradi česar je bil pred dirko v Barceloni zamenjan šef moštva, Esteban Garcia, zamenjal pa ga je Silvano Galbusera.

Maverick Vinales je zadnjih pet let preživel v tovarniškem moštvu Yamahe.

Španec je nato prosil za predčasno prekinitev pogodbe. Po dirki v Assnu je dejal, da je bila vsaka dirka zanj “nočna mora” in da je na vsako dirko prišel s slabim občutkom ter se vprašal, “kaj bo šlo tokrat narobe”.

“Žalostni smo, ker se bomo konec leta morali posloviti od Mavericka,” potrjuje prvi mož Yamahe, Lin Jarvis. “Smo že sredi pete skupne sezone in skupaj smo v preteklih letih dosegli veliko vrhuncev, vendar smo morali premagati tudi veliko težav.”

“Po veliki nagradi Nemčije, ki je bil najtežji dirkaški konec tedna v našem partnerstvu, smo smo se v Assnu konkretno pogovorili in prišli do zaključka, da je v interesu obeh strani, da gresta v prihodnje vsaka svojo pot. Yamaha bo – kot smo to vedno počeli – zagotovila vse razpoložljive vire, da v celoti podpre Mavericka in da skupaj sezono zaključimo na najboljši možen način,” je še dodal Jarvis.

FERRARI naprosil MERCEDES, da je lahko SAINZ prehitel HAMILTONA

MARKO: Pri MERCEDESU se nad vsem pritožujejo