in

Aleix ESPARGARO: MARQUEZ je večji ŠAMPION kot ROSSI

Aleix Espargaro je na vprašanje, kdo je zanj boljši na dveh kolesih, odgovoril zelo enoznačno, kljub dejstvu, da je Italijan njegov veliki idol.

Vprašanje, kdo je največji voznik vseh časov, se vedno znova pojavlja v skoraj vsaki dirkalni seriji. Pri tem zmage in naslovi niso vedno edino merilo za to. Če vprašate Aleixa Espargaroja, je njegov odgovor jasen. “Marc je najboljši voznik v zgodovini MotoGP,” je Španec povedal za DAZN.

Govorimo seveda o Marcu Marquezu. Espargaro priznava: “Moj veliki idol je Valentino Rossi že od malih nog. In Giacomo Agostini ter Angel Nieto imata več naslovov id Marca, a če vse skupaj pogledamo skozi prizmo tega, katere dirkače je moral Marc vse premagati, mislim, da je moj odgovor dovolj jasen,” je dodal starejši brat Hondinega dirkača Pola Espargaroja.

Valentino Rossi je resda njegov idol, a Aleix Espargaro je mnenja, da je najboljši dirkač v zgodovini MotoGP Marc Marquez.

“Valentino je imel Seteja Gibernauja, ki mu je nekoliko otežil delo ter nekaj drugih Italijanov. Marc se bori z najboljšimi vozniki v zgodovini prvenstva. Če zdaj naredimo seznam petnajst najboljših voznikov v zgodovini, jih je Marc premagal osem, ki jih Valentino ni mogel”, analizira dirkač Aprilie.

To, kar je Rossi dosegel in naredil za ta šport, nikakor ne gre prezreti. Že dejstvo, da je pri 42 letih še vedno aktiven, si zasluži vse spoštovanje, dodaja Espargaro. “Sem drugi najstarejši voznik prvenstva, najstarejši je pred mano več kot deset let,” je Španec izračunal starostno razliko med njim in dirkačem ekipe Petronas Yamaha.

VETTEL se veseli za PEREZA: Zasluži si, da je v dobrem dirkalniku

MARKO: Vse bolj je jasno, da so pri MERCEDESU nešportni