in

Johann ZARCO: Imam PRILOŽNOST, da se borim za NASLOV

Dirkač iz Cannesa letos vozi izjemno in je trenutno drugi v točkovanju voznikov. V hrbet gleda samo rojaku Quartararoju.

Johann Zarco, ki je v svoji karieri dirkača MotoGP, preden je pred letošnjo sezono podpisal za Pramac Ducati, vozil za moštva Monster Yamaha Tech3, Red Bull KTM Factory Racing, LCR Honda in Esponsorama Racing, letos dirka kot prerojen. Za njim je neprijetna izkušnja s KTM-ovo tovarniško ekipo, ki ga je odpustila sredi sezone, znašel se ni niti pri LCR Hondi, je pa v lanski sezoni nase opozoril s pole positionom in tretjim mestom na dirki v Brnu, kar je bil izjemen rezultat za razmeroma nekonkurenčno špansko moštvo.

Pred letošnjo sezono je iz Esponsorame, kjer mu niso ponudili nove pogodbe, prestopil v ekipo Pramac Racing, ki prav tako uporablja Ducatijeve motocikle. Poteza se je izkazala za izjemno uspešno in Zarco je letos že štirikrat stal na stopničkah, kar je v Francozovi karieri največ v eni sezoni MotoGP (v sezonah 2017 ter 2018 je na stopničkah stal trikrat). Sicer močno želene zmage v MotoGP še ni dosegel, a je lahko s trenutnim stanjem več kot zadovoljen.

Johann Zarco verjame, da se lahko letos veseli tudi naslova prvaka v razredu MotoGP.

Po četrtem mestu v nizozemskem Assnu za trenutno vodilnim v skupnem seštevku, Fabiojem Quartararojem, zaostaja za 34 točk, a verjame, da ima dobre možnosti, da se enakovredno bori za naslov prvaka: “Proti Fabiu sem v Assnu izgubil nekaj točk, a dobil nekaj prednosti pred zasledovalci. Sedaj upam, da se bom vrnil še močnejši kot prej in bom lahko v drugem delu sezone resen tekmec za naslov prvaka.” 

Francoz se na Ducatiju Desmodedici, kot pravi sam, “počuti odlično”, kar dokazuje tudi dejstvo, da je trenutno najvišje uvrščen dirkač na Ducatijevem motociklu. Njegov moštveni kolega Jorge Martin je šele na 18. mestu (tudi zaradi poškodbe), medtem ko sta Jack Miller in Francesco Bagnaia, na petem oziroma tretjem mestu.

Marcin BUDKOWSKI: Stvari okoli Fernanda ALONSA počasi dobivajo PRAVO PODOBO

DALLAS 1984: Peklenska VROČINA, Rosbergova HLADNA glava in SENNIN premikajoči se zid