in ,

Prenovljeni PORSCHE MACAN z več MOČI in decentnimi SPREMEMBAMI

Znamka iz Zuffenhausna pri Stuttgartu za zdaj ni razkrila podrobnosti o električnem Macanu niti o modelu Macan Turbo, je pa jasno, da je dodatno moč dobil primerek z oznako GTS, pri katerem so iz 2,9-litrskega V6 iztisnili kar dodatnih 60 konjskih sil.

Moč motorja pri GTS-u zdaj znaša 440 KM, ob tem motor zmore še 550 Nm maksimalnega navora, kar zadošča za sprint z mesta do 100 km/h v 4,1 sekunde, kar je za štiri desetinke manj kot pri predhodniku. Zanimivo je, da je po prenovi GTS pri najvišji hitrosti za 4 km/h hitrejši od Turba pred prenovo.

Dodatne konjiče sta s prenovo dobila tudi Macan S, ki jih zdaj premore 380 in osnovni model z dvolitrskim prisilno polnjenim agregatom, ki jih odslej zmore 265 (prej 251 KM), je pa zato bolj zasoljena tudi cena posameznega modela, ki se je s prenovo dvignila za od 2.800 do 7.600 evrov, odvisno od modela.

Zunanjost je s prenovo dobila drugačen sprednji odbijač in nova dnevna LED-svetila, v grobem pa so razlike v primerjavi z odhajajočim modelom pravzaprav minimalne. Še največ jih je na zadku, ki je dobil večji difuzor, v notranjosti pa omenimo izboljšan infozabavni sistem in spremenjeno sredinsko konzolo s krajšo ročico menjalnika. Prenovljeni Macan v prodajne salone prihaja oktobra.

Galerija: Porsche Macan

Gary ANDERSON: Neprimerna kazen HAMILTONA je nevaren primer za naprej

SHOVLIN: Brez prekinitve dirke bi moral HAMILTON odstopiti