in ,

Je Toto WOLFF s to IZJAVO že potrdil prihod Georgeja RUSSELLA k MERCEDESU?

Mnogi so postali pozorni na izjavo Mercedesovega šefa v intervjuju za nemški RTL, ki pa ima lahko tudi dvojni pomen.

Po dirki za VN Velike Britanije v Silverstonu je devetinštiridesetletni Dunajčan spregovoril za nemško TV-postajo RTL in v intervjuju pokomentiral trenutno situacijo glede Mercedesovih dirkačev v prihodnji sezoni. Pogodbo so namreč že podaljšali z Lewisom Hamiltonom, ni pa še jasno, ali bo na mestu drugega dirkača ostal Valtteri Bottas ali pa se bo sedemkratnemu prvaku pridružil aktualni dirkač ekipe Williams, George Russell.

»Videli bomo, kako se bomo odločili, ali pa smo se že, a tega še nismo sporočili,« je bil skrivnosten Wolff. Na vprašanje, ali lahko pove kaj bolj določnega, je Mercedesov prvi mož povedal. »Na žalost trenutno nimam pravih novic, tako da ne vem, v katero smer bomo šli.«

Toto Wolff je z izjavo za RTL dvignil nemalo prahu.

Pri RTL-u so v komentarju njegove izjave dejali, da je povsem verjetno, da so pri Mercedesu odločitev že sprejeli, a je še ne nameravajo dati v javnost. Wolff je dodal še eno pomenljivo izjavo: »Nekomu reči samo – to je bilo to – je izjemno težko in nekaj, kar si nihče ne želi doživeti,« kar se seveda nanaša na slovo Valtterija Bottasa.

RTL-ovi analitiki so prepričani, da se stvari odvijajo v smeri Russellovega prihoda, z izbranimi besedami pa o njem govori tudi Toto Wolff: »Vsekako ima potencial, da postane svetovni prvak, a je prav, da ga ne preforsiramo.« Vsekakor se poraja vprašanje, ali so bila tri leta pri nekonkurenčnem Williamsu dovolj, da se izoblikuje pravi dirkač za ekipo Mercedes, ali pa bi morda fant iz Norfolka pri ekipi iz Grova moral preživeti še eno sezono.

ECCLESTONE: Premila kazen za HAMILTONA, zavoj ni pripadal njemu

Ross BRAWN: Nihče ne želi, da se prvenstvo odloči zaradi TRČENJ in KAZNI