in

Tudi na MADŽARSKEM bodo tribune zapolnili NAVIJAČI

Ta konec tedna se na madžarskem dirkališču Hungaroring končuje prva polovica oziroma prvi polčas letošnje sezone Formule 1.

Foto: HB Press

To je zadnja dirka pred poletnim premorom in prva dirka po hudi nesreči Maxa Verstappna v Silverstoneu, kjer je trčil z Lewisom Hamiltonom. Nizozemec bo na Madžarskem iskal športno maščevanje.

In to bo poskušal narediti na dirkališču, kjer bo prisotnih veliko navijačev. Že v času evropskega nogometnega prvenstva smo lahko videli, da je bil stadion v Budimpešti napolnjen do zadnjega sedeža. Vendar pa tekom dirkaškega konca tedna VN Madžarske ne bo tako. Dirko bo lahko na tribunah spremljalo le nekaj deset tisoč gledalcev.

Tudi na Hungaroringu bodo prisotni navijače, čeprav ne v tako velikem številu kot je to bil primer v Silverstoneu. Toda navijače ne bodo deležno klasičnega sprehoda skozi bokse, prav tako tudi po koncu dirke ne bodo smeli na stezo pod oder za zmagovalce – Foto: HB Press

To sicer ni toliko kot na dirki VN Velike Britanije v Silverstoneu, vendar kljub temu boljše kot pred praznimi tribunami. To število bo v glavnem na dirki, čeprav bodo navijači prisotni tudi na treningih in kvalifikacijah. Ti navijači bodo videli, kako bosta Verstappen in Hamilton reagirala na in izven steze. Od incidenta v Silverstoneu sta oba dirkača govorila le po telefonu.

Vendar bo vstop gledalcem tudi na Madžarskem dovoljen le pod strogimi pogoji. Pokazati bodo morali potrdilo o cepljenju (evropski certifikat), potrdilo, da so preboleli koronavirus ali pa negativni PCR test. Organizatorji dirke želijo, da bi bila prireditev na ta način čim bolj varna. Letos ne bo sprehoda navijačev skozi bokse, po dirki pa ne smejo na stezo, da bi prisostvovali ceremoniji na odru za zmagovalce.             

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Govori se: Šest TESTNIH DNI za dirkalnike sezone 2022, prva dirka v BAHRAJNU

Ali bosta FINALE Formule 1 sezone 2021 in zadnja SPRINTERKSA DIRKA v Savdski Arabiji?