in

Bo primer “MONGO” iz Portugalske 2020 negativno vplival na protest RED BULLA?

Danes, pred dirkaškim vikendom na Hungaroringu, se bo obravnaval protest Red Bulla zoper kazen Lewisa Hamiltona na dirki v Silverstoneu, ki jo je Britanec dobil po trčenju z Verstappnom.

Toda spričo podobnih protestov iz preteklosti se lahko brez zadržka vprašamo, ali bo tokratna pritožba ekipe Red Bull v pogledu incidenta v Veliki Britaniji sploh uspela.

Kolegi iz Motorsport-Total.com menijo, da bi lahko situacija, v katero je bil dirkač Red Bulla vpleten v lanskem dirkaškem vikendu v Portimau, imela negativni učinek na protest njegove ekipe. “Na drugem prostem treningu VN Portugalske lanskega leta je bil Verstappen vpleten v trčenje z Lanceom Strollom, ki je vzporeden s trčenjem med njim in Hamiltonom v Silverstoneu.  V Portimau dirkač Red Bulla ni bil na zunanji, temveč notranji strani. Drugače povedano, bil je v položaju, v katerem je bil Hamilton v Silverstoneu.

Bo ta primer iz lanske Portugalske negativno vplival na protest Red Bulla?

Nemški kolegi so nadalje še zapisali: “Verstappen takrat ni imel razumevanja za obnašanje Strolla, ki se je pomaknil na notranjo stran zavoja, tako kot je sam storil v Silverstoneu. Po radijski zvezi je bentil na ves glas, tudi z žaljivimi besedami. ‘A je ta tip slep? Kaj za vraga je narobe z njim? Jezus. Kakšen idiot. Moj dirkalnik je poškodovan. Kakšen mongo, prisežem.

Roko na srce, kakšne revizije Hamiltonove kazni, izrečene v Silverstoneu, tukaj na Hungaroringu ne gre pričakovati, pa dokazi Red Bulla gor ali dol. FIA bi namreč v mnogih pogledih pljunila v lastno skledo. Še dobro, da je Madžarska zadnja dirka sezone pred poletnim premorom, kjer bodo segrete glave imele dovolj časa, da se ohladijo.      

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

VN MADŽARSKE: Urnik, vreme in zmesi gum

Organizatorji navdušeni nad SPRINT DIRKO: Ali to pomeni slovo klasičnih KVALIFIKACIJ?