in

Stoffel VANDOORNE kritičen do FORMULE E: Vse skupaj je izpadlo zelo AMATERSKO

Stoffel Vandoorne je bil na pragu zmage na drugi dirki Formule E v Londonu, a je moral odstopiti po trku z Oliverjem Rowlandom in incidentom z Lucasom di Grassijem.

Foto: Formula E

Nekdanji dirkač Formule 1 pravi, da je imel med samo dirko dobre občutke: “Na koncu sem se počutil izigran, če povem po pravici. Takšne stvari bolijo,” je povedal za Motorsport.com in dodal: “Vodil sem in imel vsem vse pod kontrolo. Kar naenkrat se je zgodila zadeva z di Grassijem, ki nas je vse zmedla, a vse skupaj vseeno ni krivo za to, kar se mi je potem zgodilo z Oliverjem.”

“S to dirko si Formula E ni naredila reklame,” je prepričan Vandoorne, ki dodaja: “Vse skupaj je izpadlo precej amatersko. Deli dirkalnikov so ležali povsod po stezi in izgledalo je, kot da vozimo avtomobilčke v lunaparku.”

Lucas Di Grassi je z vožnjo skozi bokse v fazi varnostnega avtomobila prišel do vodstva v dirki. Prvi je prečkal tudi ciljno črto, a bil na koncu diskvalificiran.

V prvenstvu Formule E je trenutno vodilni Vandoornov moštveni kolega Nyck de Vries (Mercedes), sledi mu rojak Robin Frijns, ki zaostaja šest točk, Vandoorne je s 63 točkami na trinajstem mestu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Kimi RAIKKONEN in njegova PRIHODNOST v F1: Glede tega se NE SEKIRAM

IMOLA cilja na triletno pogodbo za izvedbo dirke FORMULE 1