in

Jorge MARTIN presenetljivi zmagovalec VN ŠTAJERSKE

Jorge Martin, dirkač ekipe Pramac Ducati, je veliki zmagovalec dirke v Spielbergu. Na oder za zmagovalce sta stopila še Joan Mir in Fabio Quartararo.

Dirka kraljevega razreda za VN Štajerske v avstrijskem Spielbergu se je začela s pravo dramo, saj sta se le nekaj minut po startu na tleh znašla Dani Pedrosa in Lorenzo Savadori. Vzrok je bil padec prvega, nanj pa je naletel Italijan, ki je grdo padel in so ga s proge odnesli na nosilih, gorivo pa se je razlilo po progi, zato je bila potrebna daljša prekinitev, da so organizatorji s peno odstranili gorivo s cestišča. Po prvih informacijah Savadorija čaka operacija.

Še pred tem je obilico smole imel Maverick Vinales, ki mu pred začetkom ogrevalnega kroga ni vžgal motocikel, zato je dirko moral začeti iz boksov. Najbolje je sicer startal Jack Miller, ki se je mu je s četrtega mesta uspelo prebiti na prvo. Na drugi strani je Marc Marquez izgubil kar nekaj mest, posebej dobro pa ni startal niti kasnejši zmagovalec Jorge Martin.

Avstralca sta po nekaj krogih uspela prehiteti Jorge Martin in Joan Mir, za njima pa še Fabio Quartararo, ki mu je Miller vse bolj dihal za ovratnik, a je slednji nekaj krogov pred koncem naredil napako ter omogočil Francozu, da se je na koncu veselil tretjega mesta.

Joan Mir je lovil Jorgeja Martina, a mu ga ni uspelo prehiteti.

Na vrhu se je Martin uspel nekoliko oddaljiti od drugouvrščenega aktualnega svetovnega prvaka, tako da je v cilj pripeljal s sekundo prednosti pred Mirom. Po dirki je bil triindvajsetletnik iz Madrida presrečen. “Danes sem odpeljal neverjetno dirko. Vozil sem zelo konstantno, saj sem verjel, da lahko zmagam. Med zadnjimi krogi sem razmišljal o vsem in vseh, ki so mi pomagali priti do tega trenutka. Zato sem bil morda malo počasnejši na koncu,” je delaj in se spomnil tudi svojega obolelega dedka. “To je velik korak k mojim sanjam, ki so, postati svetovni prvak. Zahvaljujem se predvsem svojemu dedku, ki se bori. Ta zmaga je zate!”

Testni voznik moštva KTM, Dani Pedrosa, je kljub padcu v uvodnih minutah dirke, zaradi katerega je zaplapolala rdeča zastava, na koncu pripeljal do desetega mesta.

Za prvimi tremi je odlično dirko odpeljal Brad Binder, ki je bil četrti, za njim pa sta zaključila Takaaki Nakagami in Johann Zarco, sicer drugouvrščeni v skupnem seštevku. Marc Marquez je bil na koncu osmi, Valentino Rossi pa se je moral zadovoljiti s skromnim 13. mestom. Eden od junakov dirke je zagotovo tudi testni dirkač Dani Pedrosa, ki se je po padcu, zaradi katerega je bila dirka prvič prekinjena, vrnil na stezo in v drugo prišel do vse prej kot slabega desetega mesta.

Rezultati: MotoGP, VN Štajerske 2021

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Nico ROSBERG: GASLY bi si prihodnje leto zaslužil novo PRILOŽNOST pri RED BULLU

Nov KANDIDAT za sedež pri ALFI ROMEO? Theo POURCHAIRE je testiral na MADŽARSKEM