in

VN AVSTRIJE: Brad BINDER največ tvegal in na koncu ZMAGAL

Nadvse zanimivo dirko, ki se je na koncu prevesila v pravi kaos, je z zelo tvegano potezo dobil južnoafriški dirkač moštva KTM, Brad Binder.

Južnoafričan je namreč tudi v dežju nadaljeval s “slicks” gumami in na koncu za sabu pustil Francesca Bagnaio in Jorgeja Martina. Vodilni v skupnem seštevku, Fabio Quartararo, je končal kot sedmi.

“Vse skupaj je bilo kar nekoliko strašljivo. Ko sem videl, da dežuje, sem se odločil, da bom pač tvegal. Mislim, da sem imel kar nekaj pomoči od tam zgoraj, da nisem padel, saj sem bil nekajkrat prepričan, da mi ne bo uspelo,” je po dirki povedal presrečni Binder, ki je tako dopolnil KTM-ov uspeh v tem dirkaškem vikendu, saj je avstrijski proizvajalec motociklov slavil v vseh treh razredih.

Začetek dirke je sicer pripadel Jorgeju Martinu, ki je najbolje potegnil s starta, na drugi strani pa so se zadeve zakomplicirale Fabiu Quartararoju, ki je storil napako v prvem zavoju, a se mu je Zarco športno umaknil. Martina je kmalu za tem prehitel Bagnaia, ki je kar precej časa vodil, dokler ga Quartararo ni prehitel, a mu je Italijan kmalu vrnil z enako mero.

Dobro se je v prvem delu dirke držal tudi Marc Marquez, ki je napovedal, da se bo boril za najvišja mesta. Vse skupaj se je praktično na glavo obrnilo v zadnjih štirih krogih, ko se je dež nad Spielbergom okrepil in se je večina vodilnih dirkačev odločila za menjavo motociklov. Med temi, ki se niso podali po motocikel za dež sta bila Brad Binder in Valentino Rossi.

Valentino Rossi je z osmim mestom dosegel najboljši rezultat v letošnji sezoni.

Prvi je z vožnjo na robu mogočega in kazni za prevoženo belo črto v zadnjem krogu (+ 3 sekunde) na koncu vknjižil pomembno zmago zase in za KTM, Rossi pa se je nekaj časa uspel obdržati na tretje mesto, a je do konca dirke zdrsnil na osmo, kar je kljub vsemu njegova najboljša uvrstitev letos.

Na drugo mesto se je izjemnim zadnjim krogom prebil Francesco Bagnaia, tretji pa je bil zmagovalec VN Štajerske Jorge Martin. Četrti je bil aktualni svetovni prvak Joan Mir, s petim mestom pa je odlično dirko odpeljal tudi Rossijev polbrat Luca Marini. Šesto mesto je zasedel Iker Lecuona, sedmo pa vodilni dirkač prvenstva Fabio Quartararo. Marc Marquez, ki je v bokse ob menjavi motociklov zapeljal kot prvi, je v preveliki želji z neogretimi gumami za dež zdrsnil in končal na 15. mestu, Johann Zarco pa je odstopil.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Maverick VINALES se je opravičil moštvu YAMAHA

Jock CLEAR: Z ROSBERGOM se nikakor nisva UJELA