in ,

Uradno: MERCEDES bo po koncu prihodnje sezone zapustil FORMULO E in se bo osredotočal le na FORMULO 1

Že prejšnji teden je postalo jasno, sedaj pa je Mercedes tudi uradno potrdil, da se bo po koncu naslednje sezone poslovil iz Formule E. Proizvajalec se bo v celoti osredotočal na Formulo 1.

Za Mercedes pustolovščina Formule E ni trajala dolgo. V peti sezoni električne dirkalne serije so bili postavljeni temelji za trenutno ekipo Mercedes pod imenom HWA Racelab.

V šesti sezoni se je Mercedes resnično vključil v ta šport, pri čemer sta bila njihova dirkača Stoffel Vandoorne in Nyck de Vries. S tremi stopničkami in zmago Belgijca v zadnji dirki prvo njihovo leto ni bilo brez zaslug. Toda v sedmi sezoni je Mercedes dobil vse kar je želel. Naslov dirkaškega prvaka je v Berlinu osvojil Nyck de Vries, skupaj z moštvenim kolegom pa sta osvojila tudi ekipni naslov. Sedaj je Mercedes napovedal, da bo sodeloval še v osmi sezoni, zatem pa se o poslovil.

Mercedes je letos, v sedmi sezoni Formule E, osvojil tako dirkaški kot ekipni naslov prvaka, po koncu osme sezone prihodnje leto pa se bo poslovil iz te električne dirkalne serije.

Blagovna znamka se je namerno odločila za preusmeritev sredstev za to pospešeno povečanje elektrifikacije, vključno z razvojem treh arhitektur, ki delujejo le na elektriko, ki naj bi se začele leta 2025. Zato bo Mercedes prerazporedil sredstva vstran od svojega programa svetovnega prvenstva ABB FIA Formule E in uporabil pridobljene izkušnje pri konkurenci za serijski razvoj svojih izdelkov,” se glasi v izjavi za javnost Mercedesa.

Družba bo v prihodnje svoje dejavnosti v avtomobilskem športu usmerila le v Formulo 1, s čimer bo utrdila status športa kot najhitrejšega laboratorija za razvoj in dokazovanje trajnostnih in prilagodljivih prihodnjih tehnologij uspešnosti,” je še zapisano v njihovi izjavi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

URADNO: Tudi LETOS dirke za VN JAPONSKE ne bo

Odpoved SUZUKE: Ali se bo FORMULA 1 odpravila v INDIANAPOLIS ali KATAR?