in

MotoGP SILVERSTONE: QUARTARARO z novo suvereno zmago močno povečal PREDNOST pred zasledovalci

Po Espargaro je bil najhitrejši na kvalifikacijah, a dirka je ponovno pripadla Fabiu Quartararoju, ki je še povečal prednost pred zasledovalci v skupnem seštevku prvenstva MotoGP.

Katalonec, dirkač ekipe Repsol Honda, je sicer zelo dobro startal, podobno dobro je šlo tudi njegovemu bratu Aleixu, tako da se je prvič v zgodovini zgodilo, da sta prvo in drugo mesto na dirki zasedala brata. Še v istem krogu sta se zapletla Jorge Martin in Marc Marquez, ki sta nato padla in končala z ničlo. Krivec za nesrečo je bil Marquez, ki se je po koncu dirke svojemu mlademu rojaku tudi opravičil.

V uvodnem delu dirke sta se za tretje mesto borila vodilna v skupnem seštevku razreda MotoGP, Fabio Quartararo (181 točk) in Francesco Bagnaia (134 točk). Kmalu za tem je Aleix Espargaro storil napako ter Quartararoju omogočil, da ga prehiti. Francoz je začel vršiti pritisk na vodilnega Pola in ga kmalu tudi prehitel ter začel večati prednost pred zasledovalci.

Aleix Espargaro je Aprilii v Silverstonu privozil stopničke.

V dvanajstem krogu je Aleix Espargaro z novo napako predse spustil še Alexa Rinsa, medtem pa je Quartararo še vedno večal svojo prednost. Rossi, ki je startal kot osmi, se danes ni znašel in je padal po lestvici ter končal na osemnajstem mestu.

Fabio Quartararo je na koncu slavil suvereno zmago in potrdil resno kandidaturo za naslov, saj so njegovi glavni tekmeci končali na repu deseterice ali za njo. Alex Rins je bil na koncu drugi, tretje mesto pa je po hudem boju z Jackom Millerjem osvojil Aleix Espargaro in ekipi Aprilie privozil stopničke.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sedeži v sezoni 2022: Po besedah CAPITA je WILLIAMS najbolj zaželena ekipa

VN BELGIJE, dirka: DEŽ in VERSTAPPEN zmagovalca Spa-Francorchampsa