in

VINALES zadovoljen z DEBIJEM, a ve, da ga čaka še VELIKO DELA

Po prvih triindvajsetih dirkaških krogih z Aprilio RS-GP 21 je Maverick Vinales sicer zadovoljen, a pravi, da ga čaka še veliko dela, preden bo res konkurenčen.

Španec se je za svojega novega delodajalca na dirko za VN Aragonije kvalificiral kot devetnajsti, dirko pa je končal mesto višje. Za zmagovalcem Francescom Bagnaio je zaostal za 27,1 sekunde, njegov moštveni kolega Aleix Espargaro, ki je zasedel četrto mesto, je bil dobrih dvajset sekund spredaj.

»Zame je bila to zelo pozitivna izkušnja. Marsikaj na motociklu je bilo zame povsem novo in imel sem možnost dojeti, kje nas čaka še največ dela. Če bomo uspeli izboljšati te stvari, bomo lahko bistveno višje. Hkrati moram motocikel spoznati še bistveno bolje, da bom lahko vozil na limitu,« je po dirki v Alcanizu povedal nekdanji član tovarniške ekipe Yamaha.

Maverick Vinales je v drugem delu dirke imel dober tempo, pravi Valentino Rossi.

»Na začetku sem bil v sendviču več voznikov, zato nisem mogel napadati, hkrati pa nisem prav vedel, kaj naj pričakujem od motocikla. Ko startaš tako zelo zadaj, v prvih krogih izgubiš precej časa, več kot sekundo na krog,« je še pojasnil Vinales in dodal: »Ko sem bil bolj sam, sem lahko našel svoj ritem. Mislim, da smo bili proti koncu dirke povsem konkurenčni.«

Slednje je potrdil tudi Valentino Rossi, ki je v cilj prispel pet sekund za Špancem: »Videl sem, da je Maverick uspel stopnjevati ritem in v drugem delu dirke ni veliko zaostajal za najhitrejšimi.«

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

FORMULA 1 bi uvedla dodaten naslov prvaka za GRAND SLAM

VILLENEUVE nezadovoljen s kaznijo VERSTAPPNA: “To spada v Formulo 1”